5 semne ale unui om negativ în mediul tău apropiat, potrivit psihologului Mihail Labkovsky.

Trăim într-o societate în care alături de oamenii pozitivi și buni, va exista și unul toxic. După comunicarea cu astfel de oameni brusc te vei simți epuizată și copleșită. De aceea, este important să identifici imediat astfel de persoane pentru a-ți proteja viața de negativitate și anxietate.

5 semne evidente că ai în mediul apropiat o persoană toxică, potrivit psihologului Mihail Labkovsky.

1. Discuțiile goale.

Astăzi ai dispoziție bună. Poate că te-ai îndrăgostit sau doar „s-au aliniat stelele”. În mod firesc, vrei să-ți împărtășești emoțiile cu cei dragi. Oamenii negativi din mediul tău vor fi cei cărora nu vrei să le spui nimic, pentru că știi foarte bine reacția lor la emoțiile tale de bucurie. Nu vei auzi decât nemulțumiri și critici rău intenționate din partea lor, le este greu să-ți înțeleagă bucuria.

Aceasta este problema lor, nu a ta. Știi de ce? Pentru că sunt invidioși. Sunt invidioși că te-ai trezit astăzi cu dispoziție bună, că ai dormit bine, că știi să te bucuri de lucrurile mici. Și ei vor să se bucure de viață, dar nu reușesc. De aceea, dau vina pe alții pentru eșecurile lor.

2. „Am făcut rău – ziua nu a trecut în zadar”.

Oamenii care sunt setați negativ față toți, în orice circumstanțe tind să strice totul în jur. De fapt, ei sunt oameni nefericiți și comunicarea cu ei îți va aduce doar suferință. Vrei să trăiești fericit(ă)? Atunci trebuie să scapi de astfel de „prieteni” cât mai curând posibil!

3. Tentative de provocare.

Sunt situații în viață în care izbucnim și ne comportăm impulsiv, „ca idioții”. Este posibil ca această situație să fi fost provocată de prietenul tău toxic.

În acest caz, cea mai bună soluție este să eliberezi situația, să tragi concluziile corecte despre om. Analiza rațională și înțelegerea situației este calea de ieșire corectă din capcana provocată de cineva. Cu provocatorii nu vei putea lupta în condiții egale, vei pierde.

4. Ei aduc ghinion.

Datorită comportamentul său negativ, omul toxic te poate face nefericit(ă). O persoană negativă răspândește „otravă” cu ajutorul limbii, îți absoarbe toată energia pozitivă. Acest om nu răspunde niciodată cu bunătate la bunătate, cu înțelegere la compasiune. Fă alegerea în favoarea unei vieți fericite – întrerupe imediat comunicarea cu astfel de oameni.

5. Rareori greșesc.

Omul toxic nu își va asuma niciodată responsabilitatea pentru prejudiciul cauzat și cu atât mai puțin, își va cere iertare. El nu acceptă compromisuri niciodată, pentru că are un alt tip de caracter, o percepție și o înțelegere diferită a lumii, precum și moralitate umană.

”Oamenii cu un psihic stabil și înțelegerea clară a ceea ce-și doresc de la viață, nu au necesitatea să știe ce cred alții despre ei.” – Mihail Labkovsky