De ce părinții iubitori cresc copii nerecunoscători și cum poate fi remediată situația: 3 sfaturi înțelepte de la Alexandre Dumas

De ce părinții buni cresc urmași care la maturitate nu vor să-și investească timpul, efortul și energia în ei? Alexandre Dumas credea că un astfel de comportament este rezultatul unei educații necorespunzătoare.

3 greșeli de educație care fac copiii nerecunoscători față de părinții lor:

1. Acțiunile și cuvintele părinților diferă

”Există servicii atât de lipsite de valoare, încât poți plăti pentru ele doar cu ingratitudine.” – Alexandre Dumas

De ce copiii devin nerecunoscători? Alexandre Dumas credea că unul dintre motivele acestui comportament sunt promisiunile goale ale părinților în copilărie.

Mulți părinți își încurajează copiii, spunând că le vor cumpăra o jucărie dacă se calmează. Dar niciodată nu-și îndeplinesc promisiunea. Iar copii memorează totul, speră și cred. Astfel de momente subminează relația cu copilul, se pierde încrederea.

2. Lipsa de respect

Iubirea fără respect nu poate ajunge departe și nici zbura sus – acesta este un înger cu o aripă.” Alexandre Dumas

Alexandre Dumas credea că greșeala majorității părinților este că nu țin cont de părerea copilului până la o anumită vârstă. Nu țin cont de preferințele lui atunci când îi aleg hainele, când îl înscriu la cercuri sau sport.

Ei sunt siguri că știu „cum este mai bine pentru copil” – astfel de părinți „își sufocă copiii” cu grijă și control total. Încă din copilărie, ei sunt privați de dreptul de a alege, nu știu ce este independența. Acești copii cresc cu resentimente în suflet. Se supără pe părinții lor pentru că nu au făcut ceea ce și-au dorit. Totul a fost la porunca părinților.

Pentru a preveni acest lucru, părinții trebuie să arate atenție față de interesele copilului, să poarte cât mai des conversații confidențiale cu el. Trebuie să conștientizeze că un copil – este o personalitate cu valori morale și cu lumea sa interioară.

3. Insulte, nu educație.

”Mintea umană are limitele sale, în timp ce prostia umană este fără limite.” – Alexandre Dumas

Adesea, unii părinți se comportă inadecvat față de copiii lor. În psihologie, acest termen se numește „tiranie domestică”. Opinia copilului nu este luată în considerare, toate propunerile lui sunt percepute „cu ostilitate”.

În conflictele familiale, sunt prezente insultele și țipetele. Această violență psihologică duce la consecințe grave. De exemplu, la maturitate, copilul nu va dori să mențină contactul cu părinții săi, nu va dori să-și investească forțele și energia în ei.

Deci, pentru a evita o soartă atât de tristă, părinții trebuie să învețe aceste reguli simple. În primul rând, să fie răbdători cu copiii lor, să poată face compromisuri și să le permită să se exprime activ.