2 gânduri ale actorului Richard Gere despre cum să recunoști prietenii falși.

Uneori, chiar și un prieten apropiat pe care îl cunoști din copilărie te poate trăda, jigni sau umili. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să poți filtra cu atenție mediul apropiat. Să elimini oamenii lacomi și invidioși încă de la etapa întâlnirilor.

2 gânduri ale actorului Richard Gere despre cum să recunoști răufăcătorii în mediul tău apropiat și să nu-ți mai irosești viața cu oameni nedemni!

1. ”Oamenii din jurul nostru sunt ca sucurile vieții: unii ne umplu viața, alții o otrăvesc. Arta vieții este de a nu-i confunda pe unii cu alții.” – Richard Gere

Omul care te apreciază și te iubește îți va spune întotdeauna adevărul, indiferent cât de incomod este. El va vorbi sincer și deschis, din bune intenții.

Există și al doilea tip de adevăr: omul care îți spune adevărul privindu-te în ochi doar pentru a te răni, a-ți provoca daune sau pentru a te umili. El face toate astea pentru a ieși în evidență pe fundalul tău.

– Rochia asta nu ți se potrivește, culoarea este greșită!

– Mărie, ești grasă. Îmi pare rău, dar sunt cea mai bună prietenă a ta și trebuie să-ți spun adevărul. Ia exemplu de la mine, mănânc corect și merg la sală de trei ori pe săptămână!

Am exagerat, dar cred că înțelegi ideea! Trebuie să fi întâlnit astfel de oameni în viața ta!

2. Un prieten adevărat este altruist

”Am observat că cu cât devii mai matur, cu atât e mai dificil să distingi prietenii de dușmani.” – Richard Gere

Prietenii adevărați sunt preocupați și le pasă de toate evenimentele din viața ta. Ei se bucură pentru tine când ești fericit și te sprijină în momentele dificile.

Richard Gere spunea în multe interviuri că prietenii falși sunt interesați doar de eșecurile tale. Ei experimentează o plăcere autentică și se simt mai bine pe fundalul altora!

Prietenii falși sunt invidioși, orgoliul nu le permite să accepte faptul că există cineva mai bun decât ei! Un prieten adevărat este o persoană altruistă. Întotdeauna te ajută dezinteresat și își sacrifică interesele pentru tine! Cei falși sunt complet opusul.