Te chinuie insomnia? Iată 8 puncte magice pe corpul tău care te vor ajuta să adormi.

Îți ia mult timp să adormi, te împiedică ideile și gândurile despre evenimentele din timpul zilei? În acest caz acționează asupra punctului YIN-TANG (puntea nasului și lobul urechii din partea dreaptă).

Presopunctura este o tehnică relaxantă, liniștitoare, sedativă. Acțiunea trebuie realizată cu 2-3 ore înainte de somn sau în timpul unei treziri neașteptate. Tehnica nu trebuie efectuată mai mult de 10 minute.

1. Punctul YUNCHUAN – mijlocul pliului format pe talpa piciorului când degetele sunt comprimate.

2. Punctul Shengmai – mijlocul distanței de la glezna exterioară până la tuberculul calcanean al piciorului.

3. Punctul Kunlun – în spatele gleznei exterioare, între tendon și gleznă.

4. Punctul Sanyinjiao – cu 3 tsun (tsun este unitatea de măsură folosită în mod tradițional în presopunctură) deasupra marginii superioare a gleznei interioare.

 

5. Punctul HEGU – partea superioară a mâinii, punctul format prin strângerea degetelor I și II.

6. Punctul Shenmen – la intersecția pliului radiocarpian cu osul pisiform al articulației.

7. Punctul TAIYUAN – locul determinării diagnosticului pulsului, cu 1,5 tsun de la pliul încheieturii de-a lungul antebrațului radial (treimea inferioară a acestuia).

8. Punctul SHOUSANLI – cu 2 tsun de la punctul QU-CHI, situat la capătul pliului cotului (în afara articulației cotului).

Rețetă din medicina tradițională în cazul insomniei: Se ia rădăcină de soc zdrobită și un pahar de apă, se fierbe la foc mic până la 15 minute și se lasă să se infuzeze până la 30 de minute, se strecoară prin tifon, se ia o lingură pe zi. De asemenea, poți pune sub pernă hamei uscat într-o pungă de tifon.