”Dacă ai decis să pleci – pleacă!” 9 recomandări pentru a trece cu demnitate peste despărțire.

Pentru fiecare persoană despărțirea este un proces individual. De aceea, nu există o soluție gata pentru această problemă. Dacă soluția pentru tine a fost despărțirea, ține cont de aceste recomandări care îți vor ușura sarcina și te vor ajuta să treci peste acest eveniment dureros.

9 recomandări despre cum să treci cu demnitate peste o despărțire.

1. Dacă ai decis să pleci – pleacă!

Pentru început, conștientizează că este pentru totdeauna. Asigură-te că în momentul unei izbucniri emoționale nu vei face un pas înapoi și nu vei renunța la decizia luată. Din moment ce ai ajuns la etapa de acceptare a unor astfel de gânduri, cel mai probabil ești pregătită și pentru finală. În cele mai multe cazuri, decizia este o surpriză pentru partener și el va activa încercările sale de a salva relația. În acest caz, trebuie să fii fermă și să nu cedezi tentației de a lăsa totul așa cum este, pentru că nu vei face decât să agravezi situația, înșelându-te atât pe tine, cât și pe el.

2. Înțelege motivul

De ce pleci? De ce ai luat această decizie? Nu poate fi „dragostea a trecut” sau „nu este vorba despre tine, este vorba despre mine…”. Ar trebui să fie o formulare clară, în care să nu existe înțelesuri duble, argumente exagerate, conflicte lungi. Ar trebui să fie un gând clar pentru partenerul tău: ”Plec, aceasta este decizia finală. Arată respect.”

3. Evită acuzațiile

Explicând motivele deciziei tale încearcă să eviți acuzațiile. Dacă partenerul tău a luat o poziție „slabă” și a reacționat la cuvintele tale în acest fel, nu ar trebui să cedezi provocărilor și să reacționezi în consecință. Chiar dacă totul este adevărat, în mintea ta nu ar trebui să existe gândul: „dacă te-ai schimba desigur, aș acționa altfel”. Nu. Ai luat o decizie echilibrată care nu depinde de rezultatul conversației. Fii mai puternică.

4. Pregătește din timp discursul

Improvizația trebuie pregătită. Ești încrezătoare în decizia ta, știi toate argumentele, ești pregătită pentru dialog, dar nu te sfii să spui totul cu voce tare. Acest lucru este foarte important în momentele deosebit de emoționale ale dialogului tău, când în cap există un gol și dialogul trebuie să continue. Există șansa ca această conversație să nu decurgă conform planului. În acest caz, memoria îți va oferi argumente din subcortex.

5. Amintirile

Aceasta este o perioadă dificilă cu care vei trăi un timp nedeterminat. Din conversații, mediu, computer, telefon, rețele sociale, este necesar să elimini tot ce îți poate aminti de acest om. Evită să te plângi zilnic pe rețelele sociale pe fostul. Ești o persoană adultă. În plus, astfel îi transmiți că mai ai sentimente pentru el. Nu ai nevoie de asta.

6. Despărțirea trebuie să se întâmple într-un loc necunoscut. 

Cred că este de înțeles de ce trebuie să vă despărțiți într-un loc necunoscut pentru ambii. Niciunul din locurile „voastre” nu ar trebui să rămână în memoria unuia dintre voi ca „locul în care ne-am despărțit”. Mai bine să fie un loc de care nu-ți vei aminti niciodată și nu-l vei asocia cu cuplul vostru.

7. ”Să rămânem prieteni” – este o idee proastă.

Nu veni cu o astfel de propunere, pentru că este ciudat și ridicol.

8. Trebuie să trăiți separat

Este evident, pentru că nu poți vorbi dimineața despre faptul că dragostea a trecut, iar seara să serviți cina la aceeași masă și să dormiți în același pat. De aceea, înainte de a-ți exprima gândurile în mod direct și irevocabil, găsește o modalitate de a te retrage. Dacă ești setată serios, rezolvă singură această problemă din timp, doar așa vei putea conta pe faptul că această relație se va termina.

9. Găsește-ți o activitate pentru suflet

Poate fi orice. Umple-ți timpul cu evenimente de descărcare emoțională, reconstruiește-ți programul de viață. Mai puțină singurătate, mai multe evenimente active. Doar așa poți ieși dintr-o relație fără pierderi și la fel de calm, poți întra în altele noi.