7 adevăruri dure despre viață pe care mulți oameni refuză să le accepte.

Adevărurile vieții rareori sunt plăcute. La fel cum struțul își ascunde capul în nisip, la fel și omul tinde să nu observe anumite adevăruri dure. Pentru că ele nu coincid cu opinia lui despre sine și cu imaginea sa despre lume.

Aceste adevăruri sau mai bine zis „lecții de viață” sunt extrem de dureroase pentru stima noastră de sine. Dar fără recunoașterea și acceptarea lor deplină, vom continua să facem aceleași greșeli. În acest articol, vom vorbi despre ceea ce este important să cunoască fiecare dintre noi pentru ca viața noastră să devină mai previzibilă, fericită și mai bogată.

7 adevăruri dure pe care nu vrem să le acceptăm:

1. Suntem incompetenți în multe domenii.

Cert este că nu suntem capabili să facem față multor lucruri. Prin urmare, nu trebuie să ne agățăm de fiecare oportunitate care apare în calea noastră. În schimb, merită să identificăm ceea în ce suntem cu adevărat buni.

SOLUȚIE: Când vom face ceea ce în suntem buni, vom putea aduce mult mai multă valoare și vom câștiga semnificativ peste medie.

2. Devenim „mai puternici” doar făcând lucruri grele.

Dacă viața noastră este prea ușoară, inevitabil devenim „slabi”. Dacă nu mergem la sală mult timp, fără încărcătura adecvată mușchii se atrofiază.

SOLUȚIE: Stabilește-ți în mod regulat o provocare care necesită eforturi mari. Indiferent de rezultat (chiar și în cazul unui eșec), vei fi învingător. Pentru că situația te va face mult mai puternic. Fondatorul Jocurilor Olimpice moderne, Pierre de Coubertin spunea: „Cel mai important lucru nu este să câștigi, ci să participi”.

3. Majoritatea oamenilor nu te vor înțelege

Acest lucru este absolut normal. Este imposibil și deloc necesar, să-i mulțumești pe toți. Conștientizează acest adevăr cât mai devreme posibil și nu-ți mai pierde energia încercând să „fii bun” pentru toată lumea.

4. Gândește-te la viitorul tău

Cel mai probabil vei fi „aici” și peste 10, 20, 30 sau mai mulți ani. De aceea, nu ar trebui să trăiești doar cu ziua de azi.

SOLUȚIE: Privește în viitor. Cum îl vezi? Și ce trebuie să faci astăzi pentru a intra în „viitorul tău ideal”? Această „cunoaștere” este cea care va determina modul în care îți petreci timpul (inclusiv: să cumperi o carte bună sau o sticlă de whisky, să stai întins pe canapea sau să alergi?) – alegeri care te apropie de viitorul dorit.

5. Eșecurile sunt inevitabile

Obișnuiește-te cu faptul că viața este uneori grea, plină de obstacole neașteptate. Uneori îți va fi foarte greu să te ridici „după cădere”, dar nimeni nu o va face pentru tine. Trebuie să o faci singur.

6. Nu apreciem ceea ce avem.

În schimb suntem foarte preocupați de ceea ce nu avem.

7. Cunoștințele pot deschide aproape orice „ușă încuiată”

Rămâi curios, pune întrebări, continuă să înveți lucruri noi – aceasta este calea spre o viață fericită, împlinită și bogată.