Nu mai privi viața prin ochelarii roz! 7 adevăruri cinice despre viață pe care refuzi cu încăpățânare să le înțelegi.

Mulți oameni, în încercarea de a înțelege lumea și de a o face un loc mai bun, studiază adevărurile din filosofia budismului. Într-adevăr, ele sunt extrem de utile și ne pot aduce mai aproape de fericire, dar este și foarte important să reții ceea ce va fi descris în articol. Aceste adevăruri sunt cât se poate de cinice și lipsite de subtext filozofic, dar cu cât le adopți mai devreme, cu atât mai bine pentru tine.

1. Nimeni și nimic nu te poate salva de tine însuți.

Doar noi înșine suntem cei care ne putem schimba viața, atinge înălțimi în carieră și conștientiza ceva important. Nu ar trebui să aștepți până când soarta, Dumnezeu sau Universul va binevoi să te sprijine, pentru că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple. Adevărul îl găsește doar cel care îl caută și nu cel care așteaptă să cadă ceva din cer.

2. Banii sunt foarte importanți.

Sună cinic, dar este adevărat. Fără bani nu vei putea duce un trai decent, nu te vei putea relaxa, distra sau trata ( dacă te îmbolnăvești). Părinții, cărțile și personajele din filme ne-au spus mereu că banii nu pot cumpăra fericirea. Acest lucru este adevărat, dar poți  cumpăra ceva care cu siguranță te va ajuta să minimizezi problemele și îți va face viața mai bună, mai plăcută.

3. Chiar și oamenii fericiți au probleme.

Toată lumea are probleme, în aproape fiecare moment al vieții. Așa funcționează viața și trebuie să acceptăm acest adevăr. Să nu crezi că șeful tău cu buzunarele pline de bani nu are nicio problemă. Toată lumea suferă și absolut toată lumea trebuie să-și croiască drumul printre spini. Unii oameni pur și simplu iau asta mai ușor.

4. Toți oamenii poartă măști. 

Absolut toți oamenii sunt diferiți pentru părinți, prieteni, colegi, partener, copii. Ne comportăm așa cum o cer circumstanțele. Desigur, comportamentul cuiva se schimbă dramatic, iar cineva nu se schimbă pentru a se potrivi mediului, dar adevărul rămâne – toți oamenii poartă măști.

5. Nu vei găsi pe cineva care să te înțeleagă sută la sută.

Toți oamenii sunt diferiți, fiecare are o viziune asupra lumii, caracter, temperament și opinii diferite. Nu vei găsi niciodată pe cineva care să fie de acord cu tine sută la sută. E puțin trist, pentru că într-o oarecare măsură suntem toți singuri.

6. Toți oamenii profită unul de celălalt.

Chiar și partenerul tău te folosește. Nu există dragoste pură sau sentimente care să nu implice un subtext egoist. Toți avem nevoie de ceva unii de la alții. Cineva îți poate oferi un zâmbet, pozitivitate, grijă, iubire. Excepție sunt părinții și atunci nu întotdeauna. Doar dragostea unei mame pentru copilul ei este complet dezinteresată.

7. Iertându-i pe toți, nu faci decât să răspândești răul.  

Când iertăm ticăloșii și oamenii toxici, ne facem bine nu doar nouă înșine. Da, poți scăpa de gândurile rele, dar omul rău se va convinge din nou că poate scăpa basma curată. Nu-i ierta pe cei care te-au folosit cu nerușinare. Eliberează gândurile rele, dar nu lăsa supărarea fără atenție, pentru că astfel încurajezi răspândirea răului.

Poți încerca să devii o persoană mai bună ținând cont de sfaturile de auto-îmbunătățire, dar asta nu te va ajuta cu nimic dacă vei continua să-ți trăiești viața prin ochelarii roz. Este timpul să te maturizezi și să nu te mai gândești că dragostea și bunătatea vor salva lumea. Ne poate salva doar onestitatea față de noi înșine.