6 sfaturi pentru a-ți dezvolta rezistența mentală și a depăși anxietatea.

Potrivit omului de știință și expertului în neurobiologie Wendy Suzuki, una dintre cele mai eficiente modalități de a face față anxietății este cu ajutorul unor exerciții care ne dezvoltă rezistența mentală. Deși la prima vedere poate părea mai ușor de spus decât de făcut, aceste exerciții te vor ajuta să faci față situațiilor stresante fără a-ți pierde calmul.

6 tipuri de exerciții pe care Wendy le face zilnic pentru a-și dezvolta rezistența mentală și pe care le recomandă tuturor:

1. Vizualizează rezultate bune.

Începe fiecare zi cu un studiu mental al problemelor tale, imaginându-ți doar un rezultat pozitiv al situației. De exemplu, dacă ai planificată o întâlnire dificilă cu șeful tău, imaginează-ți cum comunici cu el și totul se termină în cel mai bun mod pentru tine. Omul de știință subliniază importanța de a nu ne subestima. Imaginează-ți nu un rezultat bun, ci cel mai bun posibil.

2. Transformă anxietatea în progres.

Emoțiile negative precum furia, frica, tristețea, preocuparea și dezamăgirea pot copleși omul sau îi pot da putere. Wendy ne încurajează să ne gândim la partea pozitivă a emoțiilor și la modul în care acestea ne pot ajuta. De exemplu, dacă ești furioasă, furia te poate împiedica să avansezi sau poate fi folosită ca o forță de motivare.

3. Adaugă ceva nou în viața ta

Da, este mai plăcut să fii în zona ta de confort, dar Wendi spune că: „Nu trebuie să fie exerciții fizice sau ceva greu. Este suficient să existe ceva care să te împingă puțin din zona ta de confort.” Schimbarea poate provoca frică, dar ne ajută să ne extindem orizonturile și să fim conștienți de abilitățile noastre.

4. Păstrează legătura cu oamenii. 

Când suntem stresați, primul lucru pe care vrem să-l facem este să ne retragem și să ne izolăm de ceilalți. Cu toate acestea, este foarte important să păstrezi legătura cu alte persoane. Asta ne oferă senzația că nu suntem singuri, că suntem înconjurați de oameni cărora le pasă de noi atunci când trecem prin momente și emoții dificile.

5. Trimite-ți mesaje pozitive.

Omul de știință spune că la începutul și la sfârșitul zilei, actorul Lin-Manuel Miranda își scrie mesaje amuzante și optimiste. Ea îl descrie ca fiind o persoană puternică din punct de vedere mental și predominant optimist. Iar mesajele pozitive pe care și le trimite zilnic îi oferă energie vitală pentru întreaga zi.

Poate că uneori vrem să ne reproșăm ceva, în schimb, devenim cel mai mare admirator al nostru.

6. Conectează-te cu natura

Este dovedit științific că natura ajută omul să se calmeze și are un efect benefic asupra stării sale generale. Nu trebuie să locuiești în pădure pentru a simți asta. Doar ieși la o plimbare, petrece ceva timp pe veranda din spate sau plimbă-te prin curte. Natura ne îmbunătățește starea de spirit, ajută la limpezirea minții, la repornirea creierului atunci când nivelul de stres crește vertiginos.