3 obiceiuri zilnice utile care te vor ajuta să devii mai calmă și mai fericită.

Pentru a-ți schimba viața în bine, nu trebuie să faci schimbări mari sau să aștepți ziua de luni. Uneori este suficient să incluzi în viața ta câteva obiceiuri simple, dar foarte utile, care te vor ajuta să devii mult mai calmă și mai fericită.

Acest exercițiu ameliorează simptomele depresive, relaxează, ameliorează insomnia, reduce anxietatea și iritabilitatea. Practicându-l în mod regulat, efectul pozitiv se va menține mult timp.

3 obiceiuri zilnice care îți vor schimba viața în bine.

1. Înainte de a merge la culcare, încearcă să-ți cureți mintea de gândurile negative.

Dacă nu te poți calma, imaginează-ți toate grijile tale obsesive sub formă de cărămizi, pe care le clădești mental lângă pat. Multe dintre ele te vor aștepta până dimineața, altele se vor dizolva și se vor reduce sau chiar vor dispărea fără urmă.

Dacă ești prea excitată, concentrează-te pe respirația profundă și lentă, asta te va ajuta să te relaxezi.

2. Concentrează-ți atenția asupra a trei lucruri plăcute care ți s-au întâmplat pe parcursul zilei.

Pot fi mari sau mici, intelectuale sau senzuale, important este că ți-au provocat sentimente pozitive. De exemplu, ai fost lăudată la serviciu, copilul ți-a spus că te iubește, te simți mulțumită de activitățile tale etc.

Concentrează-te pe sentimentele tale în privința asta. Ce experimentezi? Poate bucurie sau mândrie față de propria persoană, ușurință că ai rezolvat o problemă, zâmbești amintindu-ți lucruri plăcute. Acordă atenție cum ți se mișcă mușchii feței atunci când formează zâmbetul. Simte unde gândurile plăcute nasc căldură în inima ta, în piept, în întregul corp.

3. Imaginează-ți cum creierul formează conexiuni noi prin care se mișcă fericirea.

Pe parcursul practicii tale psihologice, imaginează-ți cum hormonii bucuriei formează râuri mici, se conectează și se transformă în râuri pline de fericire care tind spre receptorii tăi și îți provoacă bucurie. În timp ce adormi, continuă să-ți explorezi fericirea, să o guști și să-ți amintești senzațiile.

Treptat vei conștientiza că ceea ce-ți aduce bucurie și fericire adevărată nu depinde de bogăție, de o carieră de succes sau de recunoașterea socială. Cele mai simple și clare lucruri, care te fac să trăiești momente plăcute, sunt mereu alături de tine, trebuie doar să le acorzi atenție.