7 valori false pe care ni le impune societatea modernă.

Toți suntem în proces de căutare a sensului vieții. Problema este că mulți sunt dispuși să accepte părerile altora ca fiind adevărul absolut. Încearcă să fii critic față de ceea ce ți se impune din exterior. Încearcă să-ți regândești comportamentul dacă valorile tale se aseamănă cu cele descrise mai jos.

7 valori false pe care ni le impune societatea modernă:

1. Vedetele din show-business sunt un exemplu pentru noi. 

Toți își doresc să trăiască ca oamenii celebri, dar puțini se pot apropia de acel stil de viață. Societatea ne împinge constant să ne comparăm cu oamenii bogați și de succes, dar acest lucru este foarte periculos, pentru că astfel se naște un complex de inferioritate, se reduce stima noastră de sine. Doar pentru că oamenii sunt bogați și faimoși nu înseamnă că sunt mai buni decât tine.

2. Trebuie să fii neapărat utilizator pe social media.

Ar trebui să-ți expui viața la vedere, pentru că astăzi valoarea ta este determinată de numărul de abonați și nu de dezvoltarea spirituală, bunătatea sau abilitățile de afaceri. Cu cât ai mai multe like-uri, cu atât ești mai cool, dar acest lucru inevitabil duce la apariția invidiei și narcisismului.

3. Părinții ar trebui să se dăruiască complet copilului. 

Nu, nu și încă o dată nu. Fiecare om trebuie să facă ceea ce-i place, fără a uita de îndatoririle sale. Din cauza grijii excesive, copiii cresc neputincioși, iar părinții lor devin nevrotici. Nu-ți fie teamă să-i acorzi copilului atâta atenție cât este necesară pentru dezvoltarea normală.

4. Un om realizat este cel care are totul.

Un om realizat – este cel care are un loc de muncă preferat, o viziune asupra lumii formată, prieteni și capacitatea de a fi flexibil din punct de vedere mental. Aceasta este o personalitate care s-a realizat. Succesul se măsoară nu numai în bani, mașini, apartamente, bijuterii și cele mai bune gadget-uri, deși societatea ne spune altceva, pentru că trăim într-o epocă a consumului.

5. Statutul – este mai presus de orice.

Acum e jenant să spui că lucrezi ca frizer sau bucătar. Acum este important ca profesia ta să sune cât mai grandios. Din fericire, această tendință se estompează încet, dar din anumite motive mulți încă mai cred că o persoană fără studii superioare nu este bună la nimic și nu merită respect. Nu este corect.

6. „Vreau totul și imediat”

Oamenii au uitat să aștepte și să-și atingă obiectivele treptat. Rețelele sociale au răspândit ideea greșită că oricine poate avea succes într-o clipă. Da, cineva este norocos, dar asta nu înseamnă să presupui că toată lumea îți datorează ceva. Fii pregătit pentru dificultăți, altfel vei rămâne într-o lume a basmelor și așteptărilor deșarte.

7. Cel mai important este confortul personal.

Acum mulți trăiesc așa, dar acest lucru este greșit. Egoismul a devenit o normă, de aceea nu există respect la serviciu, pe stradă, la spital etc. Toți avem tendința să ne gândim doar la noi. Încearcă să nu te gândești doar la tine, ci și la ceilalți. Respectul, deși nu este prețuit, mulți încă îl apreciază.

Oamenilor le este dificil să-și aleagă drumul în viață. Natura ne-a făcut leneși, de aceea, alegem ce este la modă și ceea ce ne impun alți oameni, societatea și mass-media. Încercați să opuneți rezistență acestei minți universale care ne obligă pe toți să mergem pe calea greșită.