Dragostea nu dispare într-o clipă. 7 semne că soțul nu-și mai iubește soția.

La întrebarea: „Cum să înțeleg că partenerul nu mă mai iubește?” psihologia nu oferă un răspuns clar și simplu. Dragostea nu dispare într-o clipă. De regulă, acesta este un proces îndelungat și de foarte multe ori este reciproc. Poate părea că totul este în ordine, dar, de fapt, partenerii demult au pierdut ceva foarte important.

De exemplu, contactul tactil și nivelul de comunicare pe care le-au avut la început, când sentimentele erau puternice. Imediat ce aceste două componente dispar din relație, în cuplu apar problemele. Ele pot fi exprimate în diferite moduri, dar au aceeași esență – distanța tot mai mare între doi oameni care anterior nu puteau trăi unul fără celălalt.

Iată câteva semne clare că soțul nu-și mai iubește soția:

1. Iritabilitatea

Acele neajunsuri minunate și inofensive ale femeii pe care bărbatul anterior nu le observa, acum sunt examinate până la cel mai mic detaliu și sunt percepute ca fiind cea mai teribilă crimă, după care urmează o pedeapsă –  cearta. Uneori scandalul se naște din nimic: drept pretext servește ceva neînsemnat, iar asta rănește și mai puternic sentimentele femeii.

2. Indiferența

Bărbatul pare să uite complet datele importante sau merge pe altă cale – devine rece: de la el poți auzi fraze spuse din obligație fără emoții sau vei primi daruri din obligație. Femeile întotdeauna simt această răceală.

3. Lipsa intereselor comune

Familia – înseamnă interese și activități comune. Înseamnă un plan comun de acțiune. Când în relație lucrurile merg bine, bărbatul îndeplinește cu ușurință cererile soției. Dar dacă între parteneri crește un zid al răcelii și indiferenței, el ignoră interesele comune – oferindu-i femeii posibilitatea de a rezolva singură problemele de familie. Se pare că bărbatul se îndepărtează din relație.

4. Lipsa de respect și nepolitețea

Toți avem tendința să fim uneori nepoliticoși, supărați, să spunem cuvinte jignitoare. Dar nu și atunci când suntem îndrăgostiți – în acest moment suntem foarte atenți la sentimentele aleșilor noștri. Încercăm să fim drăguți și chiar dacă ne zboară un cuvânt dur de pe limbă, încercăm imediat să reparăm greșeala. Protejăm sentimentele celui drag.

Dacă nu mai avem sentimentele anterioare, omul ne provoacă iritare, ceea ce ar putea face bărbatul să arate lipsă de respect și grosolănie față de femeie. Adesea grosolănie nemeritată. Nimeni nu ne rănește mai mult decât cei dragi, pentru că ei știu în ce loc să lovească.

5. Probleme în viața intimă

Lipsa dorinței de a-ți atinge partenerul, de a-l săruta când vine acasă și pleacă la serviciu – este ceva fără de care relațiile nu pot exista. O consecință directă a lipsei de tactilitate sunt problemele de natură s*xuală în cuplu, până la lipsa completă a intimității.

Oamenii care înainte făceau dragoste activ acum merg în camere vecine, pentru că nu pot dormi în același pat – de regulă, unul devine inițiator: cel care nu mai iubește.

6. Lipsa dorinței de a petrece timpul împreună

Uneori trebuie să iei o pauză de la partenerul tău. Dar dacă bărbatul caută scuze pentru a petrece timpul cu prietenii, iar voi nu mai petreceți timpul împreună și în vacanță pleci în compania copiilor, a mamei sau a prietenelor, acesta este un motiv serios să te gândești că se simte mai bine fără tine.

7. Independenta în luarea deciziilor

Familia – este atunci când două persoane își fac planuri comune pentru viitor și depășesc dificultățile prezentului împreună. Pronumele „noi” este cel care caracterizează un cuplu. Când sentimentele calde dispar în loc de „noi”, apare „eu” și „planurile mele”. În plus, acestea apar mult mai devreme decât dorința de a se despărți de parteneră.

Bărbatul la nivel verbal începe să-și demonstreze independența: nu se consultă atunci când ia decizii – te informează și operează cu expresii precum „am nevoie”, „vreau”. Din discursul său dispare „noi”.