10 greșeli vestimentare care te împiedică să avansezi pe scara profesională.

În ciuda asigurărilor că acum putem purta totul, aceste reguli nu funcționează când vine vorba de garderoba de afaceri. Mai degrabă, invers: trebuie să-i acorzi mai multă atenție decât garderobei de zi cu zi sau de seară.

10 piese vestimentare care pot face scara carierei mai lungă decât ți-ai dori. 

1. Pantalonii cu talie joasă

În primul rând, astfel de pantaloni nu înfrumusețează pe nimeni. Imaginează-ți situația: mergi prin birou în acești pantaloni și brusc îți cad hârtiile, te apleci să le ridici și lenjeria ta este la vedere – probabil te vei simți jenată.

Mai bine înlocuiește-i cu pantaloni cu talie medie sau înaltă. Astfel ținuta ta va fi frumoasă, la modă și sigură.

2. Jachetele scurte

Arată demodat, urât, infantil și neprezentabil. Fii deosebit de atentă la jachetele mini.

Înlocuiește-le cu jachete elegante alungite și blazere cu croială dreaptă.

3. Fustele și rochiile de lungime irelevantă

Probabil știi că fustele mini sunt nepotrivite la birou. Cea mai populară lungime a fustelor și rochiilor rămâne cea medie (deasupra genunchiului). Și de ele ar trebui să scapi urgent, pentru că sunt depășite și îți strică silueta, deformându-ți vizual proporțiile.

Înlocuiește-le cu fuste care acoperă rotula și cu cele de lungimea midi. Aceste fuste și rochii sunt populare și vor rămâne cu siguranță și în următorii câțiva ani.

4. Îmbrăcămintea excesiv de strâmtă.

Desigur, este grozav dacă ești într-o formă fizică excelentă și vrei să subliniezi tot ce ți-a dat natura cu ajutorul hainelor, dar colegilor nu ar trebui să le demonstrezi asta cu atâta ardoare.

Acordă preferință îmbrăcămintei cu croială semi-mulată: ea îți va accentua silueta și arată potrivit.

5. Bluzele și topurile transparente

Orice îmbrăcăminte transparentă sau semitransparentă este nepotrivită în comunicarea de lucru. Verifică dacă nu cumva ascunzi astfel de topuri sau bluze purtându-le sub jachetă.

Bineînțeles că nu ar trebui să-ți arunci frenetic toate topurile și bluzele din garderobă. Acestea sunt piese de lucru excelente. Doar verifică dacă sunt suficient de dense și acoperă corpul.

6. Abundența de tricotaje.

Să porți un cardigan în loc de blazer nu este o crimă. Dar nu te sfătui să mergi la muncă într-o ținută alcătuită complet din tricotaje. Desigur, te vei simți confortabil, dar cu imaginea ta nu vei transmite succes profesional.

Un cardigan, o helancă, un pulover sau un top – acesta este setul principal pe care îl poți purta la serviciu. Important este să nu fie toate împreună. Cu cât există mai multe tricotaje, cu atât ținuta va fi părea mai relaxată, nu de serviciu.

7. Inserțiile și imprimeurile decorative

Pasiunea excesivă pentru diverse detalii decorative – imprimeuri, volane, funde, fermoare, aplicații și alte elemente – toate acestea sunt nepotrivite pentru birou.

Dacă îți place să adaugi diverse detalii ținutei tale, chiar dacă este o ținută de lucru, fa-o cu moderație. Un element aplicat, maxim două – vor fi suficiente.

8. Balerinii și sandalele

Sandalele, ca și orice încălțăminte deschisă nu sunt potrivite pentru birou. Același lucru este valabil și în cazul balerinilor: acum există atât de mulți pantofi comozi și stilați, încât este un păcat să-ți urâțești picioarele și mersul. În plus, nu este o idee bună să-ți transmiți infantilismul la locul de muncă.

Înlocuiește-i cu pantofi închiși și eleganți. Și dacă tot vrei sa porți balerini, alege un model cu vârf ascuțit și fără fundițe sau strasuri.

9. Accesoriile uzate

Și, desigur, orice imagine de afaceri se va prăbuși dacă pe fundalul unui costum elegant va apărea o curea zdrențuită, o geantă crăpată sau o eșarfă strălucitoare (chiar dacă o păstrezi cu grijă ca amintire). Merită să-ți verifici toate accesoriile, repară-le sau restaurează-le, dacă este necesar.

10. Îmbrăcămintea exterioară nepotrivită

Colegii și partenerii tăi te văd nu numai în timpul serviciului, ci și în momentul în care vii și pleci, de aceea, merită să acorzi atenție cât de prezentabilă este îmbrăcămintea exterioară și setul „mănuși + eșarfă + pălărie”.