6 semne de avertizare că este timpul să închei relația.

Un vechi proverb indian spune: „Dacă calul a murit – coboară de pe el”. Este foarte relevant și în cazul relațiilor – nu numai romantice, ci și de afaceri sau de prietenie.

Totul cândva se termină. Chiar și relațiile perfecte. Pentru a înțelege dacă este timpul să vă despărțiți, testați-vă relația: oare nu există semnale periculoase că se apropie sfârșitul?

1. Răceala, care se transformă în indiferență.

Dacă înainte puteați să vorbiți necontenit, să discutați pe diverse subiecte și să aflați cine dintre voi are dreptate, acum domnește liniștea. Acest lucru vorbește despre faptul că energia pe care se bazează relația – a secat. În calitate de parteneri, nu mai prezentați interes unul pentru celălalt.

2. Rutina a înghițit romantismul.

Îți aduci aminte cum la început încercați să faceți totul unul pentru celălalt, între voi ardea un foc. Iar acum trăiți într-o mlaștină de îndatoriri și reguli. Rutina a transformat relația într-o valiză fără mâner: nu vrei să o arunci și nu ai putere să o duci.

Acum existați unul în spațiul celuilalt, nu locuiți împreună. Vă este lene, nu vreți să vă împărtășiți ideile, să faceți ceva pentru a dezvolta relația. Amândoi plutiți cu rutina.

3. Respingerea responsabilității

Tu sau partenerul tău renunțați la angajamentele pe care le aveți unul față de celălalt. Iar în cazul apariției problemelor, vă învinuiți reciproc. Ceea ce indică, că niciunul dintre voi nu are nevoie de această relație. V-ați pierdut complet interesul pentru ea.

4. Nu există progres. 

Parteneriatul este întotdeauna despre creație, pentru că unindu-vă creați o sinergie puternică. În cazul unui tandem romantic, bărbatul și femeia aduc pe lume un copil. În comunicarea de afaceri, angajații creează un nou proiect promițător și ajung la o conversie colosală.

Dacă atunci când interacționezi cu partenerul tău, nu se generează energie și resurse suplimentare, relația este pe cale de a se prăbuși.

5. Vampirismul emoțional

Dacă vă comportați într-un mod neprietenos, încercați să vă manipulați pentru a evoca emoții și a vă „alimenta” cu energie, merită să vă gândiți dacă aveți nevoie de o astfel de relație.

Vampirul, literalmente, terorizează donatorul și îl duce la epuizare atât fizică, cât și emoțională.

6. Direcții de dezvoltare diferite

Toți suntem într-un proces continuu de dezvoltare. Chiar dacă sunteți împreună de 10-20 de ani, nu înseamnă că la un moment dat nu veți descoperi un străin lângă voi – cu alte obiective, priorități. De aceea, este atât de important să vă verificați în mod regulat interesele.

Dacă vectorii voștri nu se potrivesc, nu merită să te sacrifici, să-ți sacrifici aspirațiile de dragul menținerii relației. Iubește-te și mergi înainte, chiar dacă trebuie să o faci singură.

Dacă s-a dovedit că cele șase puncte sunt despre tine și partenerul tău, ai motive să te gândești: poate că este timpul să încheiați relația. Nu stați în zona moartă, ci oferiți-vă șansa să ajungeți la un nou nivel.