5 motive importante să nu-i oferi bărbatului un împrumut financiar.

Ar putea fi vorba de cineva pe care l-ai cunoscut recent sau cineva pe care îl cunoști de ceva vreme. Nu există garanții că acest bărbat nu va dispărea cu banii tăi. Iată 5 motive importante să nu-i acorzi un împrumut bărbatului.

1. Nu vrei să faci asta

Dacă nu vrei să-i dai bani, atunci nu face asta! Și nu trebuie să te simți vinovată pentru asta. Nu datorezi nimănui nimic, nici măcar după intimitate (s*x pasional / îmbrățișări calde / vizionarea unui film împreună). Nicio favoare și plăcere nu te fac datornică.

Dacă ai decis categoric că nu te vei despărți de banii tăi, dar nu poți să-i spui „nu vreau” atunci minte. Spune-i că ai o ipotecă, un cont de economii din care banii nu pot fi scoși timp de un an sau inventează altceva.

2. El poate fi un escroc

Ai reușit să urmărești „The Tinder Swindler”? Dacă nu, îți recomandăm să nu ratezi această poveste, în care un tip deștept a sedus mai multe femei, a inventat tot felul de povești și ele s-au simțit obligate să-l ajute. Femeile nu numai că i-au dat tot ce aveau, ci au luat și împrumuturi uriașe pentru el, după care tipul a dispărut din viața lor.

Doar pentru că îl cunoști „de o lună” sau că te-a răsfățat de câteva ori cu o cafea, nu înseamnă că nu va dispărea, lăsându-te doar cu mesaje drăgălașe și notificarea că acest utilizator te-a blocat.

3. Ar putea să nu fie o persoană de încredere. 

Ei bine, să zicem că nu este un escroc și nu va scăpa atât de ușor de tine – știi unde locuiește, îi cunoști prietenii. Dar el ar putea să nu-ți returneze datoria. Până când nu ești sigură că poți avea încredere în el, nu merită să te desparți de banii tăi.

4. Ajutorul financiar îi poate răni orgoliul masculin.

Să zicem că sunteți de mult timp într-o relație și bărbatul nu ți-a cerut bani, dar tu vezi că are mare nevoie. În acest caz, nu merită să scoți urgent totul din portofel sau să-i transferi pe card. Încearcă mai întâi să clarifici cum va reacționa la ajutorul tău financiar.

Din păcate, stereotipurile sunt încă puternice, pentru unii bărbați este umilitor să accepte ajutorul femeii. De aceea, merită să vorbești cu el despre acest subiect, pentru a nu strica relația.

5. Asta se va repeta

Ei bine, dacă el nu vede nimic grav în a trăi pe seama ta, atunci trebuie să știi se poate întâmpla de nenumărate ori. Ești gata să renunți mereu la ceva, dacă bărbatul de lângă tine nu se gândește să câștige mai mult?