7 semne că prima întâlnire ar trebui să fie ultima: sfaturi pentru mamele singure.

Să fii mamă singură nu este ușor. Trebuie să fii nu doar mamă, ci și tată, să-ți asumi responsabilitatea financiară pentru doi. Chiar dacă tatăl este prezent, copiii, de regulă, locuiesc cu mama, ceea ce înseamnă că sarcina principală a îndatoririlor parentale zilnice îi revin ei.

Dacă ești mamă singură, dar ai decis să începi o nouă relație ar trebui să fii atentă la unele trăsături ale potențialului partener. Nu-ți poți pierde timpul cu o persoană nepotrivită pentru tine și copiii tăi. Iată ce trăsături de caracter ale potențialului partener ar trebui să te alerteze:

1. Lipsa de răbdare

Dacă potențialul partener este nerăbdător, iritabil, impulsiv – acesta este un motiv important pentru a refuza să te întâlnești în continuare cu el. O astfel de persoană poate fi un pericol nu numai pentru tine, ci și pentru copii, care necesită multă răbdare.

2. Are o relație proastă cu copiii săi.

Este normal când o mamă singură se întâlnește cu un tată singur. Au subiecte comune de discuție, probabil au și interese comune. Cu toate acestea, merită să acorzi atenție modului în care bărbatul își tratează copiii. Dacă îi vede rar și nu depune niciun efort să-i vadă mai des și să participe mai mult la viața lor – ai la ce să te gândești.

3. Are o relație proastă cu fosta soție.

Dacă bărbatul este în conflict cu fosta soție, acest lucru poate afecta negativ noua relație. Și această situație este un motiv de îngrijorare.

4. Atitudine negativă față de discuțiile despre copii.

Copiii ocupă cea mai mare parte a vieții unei mame singure, de aceea nu este de mirare că ea vorbește mult despre ei, chiar și în timpul unei întâlniri romantice. Dar cum se comportă noul bărbat în acest moment, te ascultă? Sau stă cu privirea plictisită, demonstrând că nu-l interesează? Sau încearcă să schimbe subiectul conversației? O astfel de reacție este un motiv de îndoială de a continua relația.

5. Vorbește doar despre sine

Orice mamă știe cât de egocentrici pot fi copiii. Întotdeauna vor să fie în centrul atenției mamei lor, iar dacă nu obțin asta, atunci devin capricioși. O mamă singură are deja pe cineva dependent emoțional de ea, care necesită aprobare constantă și cu siguranță nu mai are nevoie de încă unul.

6. Insistă să se întâlnească cu copiii tăi.

Înainte de a prezenta copiilor un potențial partener, trebuie să-l cunoști mai bine, să ieși cu el de cel puțin câteva ori. Dar dacă noua ta cunoștință îți cere să-l prezinți copiilor cât mai repede posibil și nu acceptă refuzuri, cu o astfel de persoană ar trebui să întrerupi imediat comunicarea.

7. Îți face complimente ciudate

Dacă noua ta cunoștință îți spune ceva de genul „Ești foarte atrăgătoare pentru a fi mamă” sau „Arăți mai bine decât mă așteptam, având în vedere că ai copii”, atunci este mai bine să nu începi o relație cu autorul unor astfel de complimente dubioase.