7 expresii care vă vor ajuta să soluționați conflictul înainte de a începe.

Nu uitați că există o cale de ieșire din orice situație. Și, de obicei, nu doar una. Gândiți-vă, căutați și veți găsi soluția care să vi se potrivească amândurora. Faceți totul cu dragoste și atenție față de punctul de vedere opus. Vorbiți despre sentimentele voastre, nu învinovățiți, nu vă insultați reciproc, ci oferiți soluții constructive.

7 expresii care vă vor ajuta să opriți conflictul înainte de a începe.

1. ”Ce pot face pentru a îmbunătăți situația?”

În acest fel, îi demonstrezi partenerului disponibilitatea de a rezolva problema și îl direcționezi în direcția propunerilor constructive.

2. ”Sunt dispusă să ascult cu atenție toate afirmațiile tale, dar mai întâi să luăm o pauză de câteva minute și să urmărim ceva amuzant. (comedia voastră preferată, un videoclip pe Youtube).”

Această pauză vă va ajuta să scăpați de tensiune și să reveniți la discutarea problemei dureroase, având o dispoziție mai bună. Și mai util va fi să amânați discuția pentru o altă zi, când emoțiile se potolesc complet.

3. ”Ajută-mă să înțeleg de ce gândești așa și pe ce se bazează concluziile tale.”

Această expresie simplă demonstrează pacea și dorința ta sinceră de a înțelege punctul de vedere al partenerului. În timpul unui conflict, oamenii adesea nu se aud și vorbesc despre lucruri complet opuse.

4. ”Te iubesc chiar și atunci când ne certăm.”

Poate suna ca o dorință de a evita discutarea problemei, dar asta vă va face să zâmbiți și să simțiți simpatie unul pentru celălalt, ceea ce vă va ajuta în cele din urmă să găsiți soluția potrivită a conflictului. Nu uitați că sunteți în căutarea unei soluții la problemă, nu să puneți capăt relației.

5. ”Crezi că această situație este mai rea sau mai bună decât cutremurul pe care l-am trăit anul trecut?”

Amintirea despre o provocare serioasă pe care ați depășit-o împreună vă va permite să vă amintiți că sunteți o echipă și împreună puteți depăși orice provocare.

6. ”Să încetăm imediat această ceartă.”

Această expresie demonstrează că relația este mai importantă pentru tine decât demonstrarea adevărului. Sunt cazuri când nu merită să aflați cine are dreptate și cine greșește. Este mai important să păstrați relația.

7. ”Cred că o ceașcă de ceai ne va ajuta să găsim mai repede soluția potrivită.”

Poate că sunteți la limită din cauza oboselii sau pentru că sunteți flămânzi. Băutura preferată vă va ajuta să reduceți tensiunea și să discutați problema fiind mai calmi.