Cum să te îmbraci ca să obții totul: un loc de muncă bun, o poziție înaltă și o mărire de salariu.

Percepția simbolică a culorilor, formelor și texturilor i le datorăm lui Carl Jung și teoriei sale despre inconștientul colectiv. El a sugerat și apoi a demonstrat că aceste detalii, aparent nesemnificative, poartă în sine imagini puternice, la care toți reacționăm aproximativ în același mod. De exemplu, roșul este întotdeauna asociat cu pasiunea și strălucirea, cașmirul – este simbolul confortului, căldurii și luxului, iar un triunghi cu baza în jos – este o asociere cu s*xul feminin. Cunoscând aceste și alte coduri de percepție, îți poți gestiona cu ușurință impresia despre tine, ceea ce înseamnă că poți obține întotdeauna ceea ce-ți dorești.

Ce să porți la un interviu?

Mergând la o întâlnire cu un potențial angajator, desigur, este important să-ți demonstrezi cele mai bune abilități: profesionalismul, rezistența, diligența, abilitățile de comunicare, capacitatea de a respecta reglementările, viziunea asupra rezultatului etc. Iar despre toate astea vor vorbi culorile reținute și reci: albastru estompat, verde prăfuit, precum și nuanțele de taupe, cacao, latte și moka. O jacheta cu umeri duri este o necesitate, pentru ca așa viitorul tău șef va ști că se poate baza pe tine. Pantofii cu toc jos, stabil și o geantă rigidă sunt, de asemenea, atribute de dorit pentru o ținută de interviu, acestea vor indica poziția ta imparțială și capacitatea de a fi specifică și concentrată.

Ce să porți pentru a obține o promovare?

O nouă poziție li se prevede doar celor care sunt capabili să-și arate potențialul ridicat. Nu doar capacitatea de a face față responsabilităților actuale, ci și capacitatea de a-și asuma responsabilitate suplimentară, talentul de a conduce o echipă, rezistența la stres și perspectivă. Acest lucru este ilustrat de culorile tradiționale ale mediului de afaceri (nuanțe de albastru, gri, alb și maro), absența aproape completă a desenelor, croiala simplă. Din bijuterii – cerceii tip știft, un pandantiv minuscul pe un lanț discret și o verighetă. Și bineînțeles, aspectul îngrijit: coafura îngrijită, machiajul ușor care pune in valoare prospețimea fetei, manichiura eleganta în tonuri nude. Toate aceste nuanțe împreună vor spune pentru tine: „Pot, mă descurc, sunt demnă și merit mai mult.”

Ce să porți când ceri o mărire de salariu?

Banii merg către cei care îi tratează cu ușurință și sunt capabili să câștige văzând potențiale ascunse și diverse oportunități. Cum să arăți asta în ținuta ta? Purtând ceea în ce te simți cel mai confortabil. Nu, nu-ți sugerăm să mergi la șeful tău în pantaloni de trening și un hanorac confortabil. Dar să îmbraci ceva nou, tocmai cumpărat – nu merită. Alege piese vestimentare care, pe de o parte, sunt adecvate situației (stilul de afaceri este ideal) și, pe de altă parte, nu-ți provoacă mâncărime de la îndoiala de sine. De exemplu, dacă obișnuiești să mergi la muncă în pantaloni, o bluză moale și pantofi eleganți – aceasta va fi o soluție potrivită pentru a vorbi cu șeful tău despre salariu. Ca „magnet de bani” poți alege paleta roz sau mahon, vin și ciocolată neagră – simboluri ale luxului, statutului și prosperității.

Paleta de culori pentru vânzări eficiente.

Atunci când oferim cuiva ceva, în primul rând, trebuie să inspirăm încredere. Altfel, oamenii nu vor cumpăra nimic de la noi. Poți consolida impresia de încredere cu ajutorul nuanțelor maro. Maroul este un derivat al portocaliului, cea mai prietenoasă, sociabilă, veselă și pozitivă culoare. Asociațiile gastronomice de asemenea, vor contribui la crearea unei impresii potrivite (alege nuanțe de vin, caramel, scorțișoară, unt, vanilie, înghețată de căpșuni sau ceai). În ceea ce privește texturile, bineînțeles, țesăturile moi, dar în același timp nu prea subțiri, sunt mai propice comunicării, pentru a nu da de înțeles că îți lipsește încrederea. Cu alte cuvinte, pariază pe stilul smart-casual și nu vei pierde.

Culori pentru negocieri de succes

Ca și în cazul vânzărilor, în negocieri este important să inspiri încredere și să le demonstrezi viitorilor parteneri fiabilitatea ta. În limbajul culorii, acest lucru poate fi spus cu ajutorul verdelui și maroului, care, atunci când sunt combinate, sunt asociate cu simbolul prosperității și solidității. Drept urmare, impresia generală a imaginii, compusă din tonuri verde-maro, va fi foarte specifică: ești o persoană de încredere, care are toate condițiile prealabile pentru creștere și abilități clare de a aduce profit companiei. Completează ținuta adăugând culori tradiționale pentru mediul de afaceri: de exemplu, alb – care este asociat cu curățenia și mintea deschisă, albastru – care este un semn de respect pentru limitele personale și distanța de lucru și gri – care este indicatorul neutralității și versatilității.