Cum înțelegi că ești invidiată: Iată 4 semne mai puțin evidente.

Invidia – este unul dintre cele mai neplăcute sentimente pe care le poate experimenta un om. În cele mai multe cazuri, invidia distruge doar omul invidios, dar adesea se întâmplă că negativitatea se transmite și victimei acestei invidii. În acest caz, este deja necesar să rezolvi problema cu omul care îți poate afecta negativ viața și, destul de des, cariera.

Am selectat cele mai importante semne care te vor ajuta să înțelegi că cineva din mediul tău apropiat te invidiază:

1. Omul invidios îți face complimente false.

De regulă, este destul de ușor de descoperit falsitatea – persoana pur și simplu te scaldă în laude și complimente și adesea nu vede limitele. În același timp, vei afla foarte repede că pe la spatele tău aceeași persoană nu ratează ocazia să-ți devalorizeze realizările și pe tine.

Aici este important să nu-ți pierzi cumpătul și să-i înaintezi pretenții, arătându-i clar că știi despre jocul său dublu – omul invidios este foarte viclean și va nega totul, iar tu vei ajunge într-o situație stupidă. Acționează direct doar atunci când îl prinzi în flagrant.

2. Invidiosul nu va mai comunica cu tine atunci când vei obține succes.

Astfel de oameni nu pot suporta norocul cuiva. Ei așteaptă mereu momentul în care te împiedici pentru a fi alături de tine și a te ”termina” complet. Adesea, astfel de povești se întâmplă într-o echipă de lucru, dar nimeni nu este imun la o asemenea atitudine în sfera personală. Atenție. De îndată ce obții rezultate vizibile, invidiosul se va retrage și tu vei observa acest lucru.

3. Te va copia

Omul invidios va repeta după tine. Cu cât ieși mai mult în evidență față de colegi sau prieteni, cu atât o astfel de persoană îți va acorda mai multă atenție. S-ar putea să observi că dintr-o dată cineva din mediul tău a preluat modul tău de a vorbi, de a te îmbrăca sau chiar abordarea ta la locul de muncă. Nu te grăbi să te bucuri că ești un model, de cele mai multe ori este vorba de o persoană care te displace în secret, iar faptul că te copie este doar o modalitate de a atinge același nivel de succes ca și tine.

4. Invidiosul îți va da sfaturi ”utile”.

Cel mai neplăcut lucru care se poate întâmpla dacă comunici mult timp cu o persoană invidioasă – este că îți va distrugere viața obișnuită. Dacă lași o astfel de persoană să se apropie prea mult, există posibilitatea să dezvolți o simpatie falsă pentru ea, iar acest lucru poate fi foarte periculos atât pentru viața personală, cât și pentru carieră. De îndată ce omul înțelege că ești gata să-l asculți, se va preface cu toată puterea că vrea să te ajute și va alege cele mai dureroase subiecte pentru tine – în acest moment este important să nu te lași păcălit și să nu crezi orbește tot ce îți spune. Ia întotdeauna decizii bazate pe propria experiență și intuiție. În acest caz,  niciun consilier dăunător nu te poate influența.