3 motive neașteptate pentru care îți visezi fostul partener.

Adesea visele în care apar foștii parteneri ne provoacă emoții puternice – de la bucurie până la anxietate. Mulți dintre noi, interpretează astfel de vise ca un semnal că această relație se poate dezvolta din nou, dar nu merită să cauți un sens ascuns în asta. Psihologul explică care sunt cele mai probabile motive ale viselor în care apar foștii parteneri:

1. Reproducerea unor evenimente recente

Analizează dacă ai avut o conversație cu fostul iubit cu o zi înainte (sau o conversație despre el cu rudele sau prietenii) – poate că visul tău este doar o „reproducere” de către creier a evenimentelor recente. Acest lucru nu este surprinzător – foarte des în timpul somnului vedem acele momente care ni s-au întâmplat cu o zi înainte, iar apariția fostului iubit în vise nu face excepție.

2. Conexiunea emoțională

Dacă visele sunt permanente, acest lucru poate însemna că încă mai ai o legătură emoțională cu el. Și nu înseamnă că îl mai iubești sau că speri să reînnoiți relația, ci poate fi vorba de supărare, gânduri nerostite sau dependență fizică.

Adesea, o astfel de reacție poate apărea din cauza unei rupturi dureroase. Trădarea, imposibilitatea de a clarifica lucrurile la timp sau de a te justifica ani de zile „stau” în tine și izbucnesc periodic sub formă de vise cu participarea celui care a provocat această durere (conștient sau nu).

3. Sentimentul pe care nu l-ai eliberat. 

Situația poate fi și inversă – dacă într-adevăr îți este dor de fostul iubit și nu ai reușit să accepți pe deplin faptul separării, creierul tău poate procesa această informație într-un mod ciudat și o poate aduce în vise, demonstrând puterea dorinței tale.

De obicei, oamenii doresc să vadă un sens ascuns în astfel de vise, de aceea apelează la literatura de specialitate. Dar potrivit psihologiei, interpretările sunt foarte abstracte și reflectă rareori imaginea reală a ceea ce se întâmplă.

Reversul monedei este o predicție pozitivă pe care o aștepți, dar nu se întâmplă. Speranțele rămân nejustificate și, în același timp, se formează un obicei de a pune totul pe seama sorții sau norocului, în loc să preiei controlul asupra propriei vieți.

O persoană care știe că nu a renunțat la relația din trecut, de regulă, nu este surprinsă de vise în care apare fostul iubit. Dar dacă ai avut un astfel de vis și știi sigur că povestea de dragoste s-a încheiat, nu ar trebui să cauți ceva mistic în asta – încearcă să percepi totul ca pe o amintire care ți-a venit în vis și eliberează situația.