Ce așteaptă bărbatul de la femeie după o despărțire? Aceste 5 lucruri.

Bărbații, de obicei, percep despărțirea altfel decât femeile. Pleacă, gândindu-se că este pentru totdeauna, dar speră în secret că în viitor vor putea menține o relație bună cu fosta iubită. Chiar dacă bărbatul a inițiat despărțirea, există șansa ca relația să se îmbunătățească – dacă separarea a fost „civilizată”. Iată 5 lucruri pe care le așteaptă un bărbat de la femeie după despărțire.

1. Înțelegere

Când îi spune că vrea să se despartă, bărbatul așteaptă de la femeie să fie eliberat „în pace”, fără încercarea de a-l întoarce în toate modurile posibile (și imposibile). Acuzațiile împotriva lui vor tăia pentru totdeauna drumul către reconciliere, precum și insultele la adresa noii iubite.

Încearcă să te imaginezi în locul partenerului în momentul în care focul sentimentelor se stinge. În loc de amenințări, șantaj și încercări de a-i recâștiga dragostea anterioară cu forța, este mai bine să spui că îi accepți alegerea și ești fericită pentru el.

2. Iertare

O femeie abandonată trăiește despărțirea amoroasă mult mai emoțional. Între timp, ea trebuie să înțeleagă că, plecând, bărbatul nu vrea să-i provoace în mod deliberat durere emoțională. În adâncul sufletului, el speră că ea îl va putea ierta.

3. Controlul emoțiilor

Lacrimile și amenințările nu vor întoarce sentimentele stinse. Situația se poate atenua printr-o reacție fără resentimente și acuzații zgomotoase. Dacă nu ai suficientă putere pentru o despărțire prietenoasă, fă o pauză – acest lucru va atenua severitatea situației și va da o speranță pentru continuarea relației în viitor.

Dacă femeia arată cât de mult suferă, bărbatul va dispărea pentru a nu se simți vinovat.

4. Respect

Comportamentul respectuos va dezarma bărbatul. Poate că, după ceva timp, el va înțelege ce dragoste puternică a neglijat, va aprecia sinceritatea acestei atitudini și va face un pas spre reconciliere.

5. Autosuficiență

Cineva se poate bucura că în viața lui există o persoană care s-a dizolvat complet în el. Dar oamenii cu o stimă de sine sănătoasă se vor simți inconfortabil privind persoana iubită cândva (și cel mai probabil de care încă le pasă) că nu reușește să-și găsească locul după ce a fost forțată să se despartă.

Chiar dacă plecarea bărbatului pare nedreaptă, de regulă, el nu se simte vinovat. El fuge de problemele pe care nu le poate rezolva, dar dacă în noua relație se instalează dezamăgirea, el va încerca să se întoarcă la cea care îl iubește și îl așteaptă.