8 expresii care semnalează că bărbatul vrea să te folosească.

Dacă ești orbită de iubire, cu greu vei observa semnalele alarmante. Cu toate acestea, merită să evaluezi în mod obiectiv comportamentul partenerului și să-l analizezi fără ochelarii roz.

Afirmația că într-o relație fericită ambii parteneri trebuie să ofere și să primească în mod egal – este absolut corectă. Dar dacă bărbatul doar primește, dar nu oferă nimic, atunci nu poate fi vorba de iubire.

Poți recunoaște un manipulator care încearcă să te folosească prin câteva expresii, aparent nesemnificative pe care le vei auzi adesea în discursul său:

1. ”Acestea sunt problemele tale.”

Un bărbat manipulator ignoră nevoile partenerei sale. Când ai nevoie de ajutorul lui, el dispare. Problema este rezolvată – el reapare la orizont, de parcă nu s-a întâmplat nimic. Dacă comportamentul lui arată că se gândește doar la sine, atunci încearcă să te folosească sau este un narcisist prin natura sa. Încercarea de a construi o relație armonioasă cu o astfel de persoană este inutilă.

2. ”Am nevoie de libertate.”

Spațiul personal este vital pentru orice persoană. O persoană care se respectă nu va înțelege niciodată de ce jumătatea sa îi verifică telefonul. Dacă „libertatea” este prea unilaterală, ar trebui să fii precaută. De exemplu, bărbatul are obiceiul de a-și deconecta telefonul când are chef, iar ție îți cere să fii mereu disponibilă. Nu neapărat în acest moment el se va întâlni cu alte femei. Mai degrabă, este un semn sigur că te neglijează. Bărbatul are nevoie de tine ca o vitrină frumoasă, o gospodină, un șofer personal sau o parteneră sexuală. Aici nu miroase a dragoste.

3. „S-ar putea să fi promis”

Un bărbat setat serios neapărat va recunoaște: da, am promis, dar am eșuat și iată de ce. Iar manipulatorul toarnă promisiuni, fără să-și amintească ce și cui i-a promis.

4. „Dacă nu va fi cum vreau eu, ne vom despărți.”

S-ar putea să rostească această expresie și puțin diferit. Dar esența este clară: manipulatorul te șantajează și refuză să facă orice concesii – fie va fi așa cum vrea el, fie deloc.

5. „De unde puteam să știu că îți place?”

… Sau, dimpotrivă, nu-ți place. Această expresie este un semn sigur de indiferență, pentru că un bărbat îndrăgostit, de obicei, observă chiar și cele mai mici lucruri care îi plac femeii sale.

6. ”Ea este o prietenă rea!”

Un bărbat cu intenții rele te poate smulge în mod deliberat din cercul tău social obișnuit. Asta nu înseamnă că opinia lui trebuie respinsă. Este posibil ca prietena ta într-adevăr să se prefacă. Dar pentru a lua o decizie – să comunici cu ea sau nu – trebuie să o faci în mod independent.

7. „Fosta mea relație a fost un coșmar”

Iubitul tău postează fotografii cu tine pe rețelele sociale, iar la întâlniri vorbește constant despre cât de rele au fost relațiile sale din trecut. Dacă se întâmplă o dată, poți tolera, dar să asculți constant așa ceva este o plăcere dubioasă. Un astfel de comportament sugerează că te folosește pentru a-i demonstra fostei iubite că în viața lui personală totul este bine. Afirmarea de sine este un lucru bun, dar ce legătură ai tu cu asta?

8. ”Dragă, mi-am schimbat planurile.”

Un semn foarte rău este dacă iubitul tău te anunță în ultimul moment că întâlnirea nu va mai avea loc. Motivul poate fi orice – o întâlnire cu prietenii, pescuitul sau sosirea rudelor. Dacă se întâmplă în mod regulat, fie a găsit o altă opțiune pentru o relație, fie nu este foarte dornic să petreacă timpul cu tine. Ești o opțiune de rezervă pentru el, nimic mai mult.

Dacă auzi una dintre aceste expresii din când în când – nu înseamnă nimic. Dar dacă există o mulțime de coincidențe și bărbatul îți spune așa ceva des – fugi! În continuare lucrurile doar se vor înrăutăți și nu există nicio speranță că se va întâmpla un miracol.