Cum să păstrați dragostea în relație și după mulți ani: 5 reguli importante.

Ce să faceți pentru ca relația voastră să fie caldă, tandră, iar sentimentele dintre voi să nu dispară nici după mulți ani?  Există 5 reguli care vă vor ajuta să mențineți dragostea în relație. Iată ce trebuie să faceți:

1. Începeți să faceți ceva împreună.

De exemplu, mergeți la piscină, alergați împreună, gătiți cina, vizionați un serial și împărtășiți știrile zilei. Cu cât există mai multe acțiuni comune, cu atât mai bine pentru relație. Ritualurile repetitive comune ajută partenerii să se apropie.

Apropo, este grozav dacă puteți crește împreună și puteți face ceva progrese. Când îndrăgostiții văd că obțin succes în sport sau sunt capabili să gătească mâncăruri mai sofisticate și mai complexe, acesta este un motiv pentru a fi mândri unul de celălalt.

2. Concentrați-vă atenția pe lucruri pozitive.

Nu merită să observați tot timpul greșelile și eșecurile partenerului și, de asemenea, să vă concentrați la nesfârșit asupra greșelilor. Concentrați-vă pe ceva pozitiv și spuneți-i cât mai des persoanei iubite „mulțumesc”. Învățați să subliniați chiar și micile succese și realizări ale partenerului.

Dacă într-adevăr trebuie să discutați o problemă serioasă, atunci este mai bine să o faceți fără scandaluri, reproșuri și cu atât mai mult țipete. Încercați să vă calmați și să începeți conversația cu calm.

3. Folosiți așa-numita „formulă de relație”.

Între bărbat și femeie ar trebui să existe mai multe momente pozitive, decât negative. Puteți utiliza așa-numita formulă a raportului cinci la unu. Esența sa este simplă: pentru o acțiune negativă ar trebui să existe cinci acțiuni pozitive. În acest caz, între parteneri există mai multă atenție, dragoste și bucurie în comparație cu cantitatea de negativitate sau furie.

4. Nu încetați să flirtați

Flirtul vă va ajuta să consolidați relația. Cine nu și-ar dori un compliment „în plus”, o cină la lumina lumânărilor, o privire arzătoare sau un mesaj romantic neașteptat? Acțiunile spontane și dulci vorbesc despre sentimentele față de partener. Amintește-ți cum ai cochetat cu bărbatul tău la începutul relației și încearcă să aduci aceste momente înapoi în viața voastră.

Dacă soțul și soția pot flirta unul cu celălalt după mulți ani de căsnicie, cel mai probabil sunt foarte fericiți împreună!

5. Renunțați la critici.

Nu vă mai criticați unul pe altul. Ai observat că vrei să-ți exprimi nemulțumirea față de bărbat? Oprește-te și taci. Dacă partenerul tău te critică, încearcă să fii de acord cu el. De exemplu, la afirmația lui că ai din nou permisul de conducere expirat, poți răspunde: „Da, ai dreptate! Am uitat să-l reînnoiesc. Ai o memorie foarte bună – poate data viitoare îmi vei aminti să fac asta? Îți voi fi foarte recunoscătoare!”. După o astfel de frază, scandalul se va potoli înainte de a începe.