9 expresii aparent inofensive, care sunt jignitoare pentru femeie.

Relațiile umane – sunt o chestiune delicată și pot fi distruse foarte ușor doar de un cuvânt rostit din neatenție. Se întâmplă că bărbații aruncă uneori expresii jignitoare sau să nu acordă importanță comentariilor făcute.

Am selectat 9 expresii frecvent întâlnite în discursul bărbaților, dar care sunt ofensatoare pentru femei:

1. „Ești atât de nervoasă. Suferi de sindromul premenstrual?”

Fondul hormonal al femeilor într-adevăr se schimbă foarte mult în timpul ciclului menstrual, dar de-a lungul anilor, aceste fluctuații sunt aproape invizibile pentru ceilalți. Orice persoană poate experimenta stres din mai multe motive: probleme în familie, la locul de muncă, probleme de sănătate – iar ciclul menstrual nu are nicio legătură cu asta.

2. „Nu este o treabă de femei.”

Indiferent de situația în care ai rostit această expresie, va suna jignitor. Sunt profesii în care femeile sunt mai puțin reprezentate sau cele în care au început să fie admise relativ recent. Într-adevăr, unele abilități pot fi slab studiate de femei, iar unele nu sunt potrivite pentru ele din cauza diferenței de forță fizică, dar să privezi femeia de posibilitatea de a încerca, de a greși și de a învăța – este discriminare.

3. ”Din nou vei scărpina limba cu prietenele tale?”

Dacă interesele bărbatului nu coincid cu interesele femeii, asta nu înseamnă că nu au valoare și nu merită o atitudine respectuoasă. Tratează subiectele de conversație ale partenerei tale cu înțelegere, cu prietenele ea poate discuta despre ceea ce refuzi să asculți.

4. „Femeia la volan, este un pericol!!”

Conform statisticilor, femeile sunt șoferi mai atenți decât bărbații. Dar chiar dacă ești convins de contrariu, abține-te de la astfel de comentarii în prezența femeilor.

5. „Așa arăți mult mai bine.”

Acesta este genul de complimente pe care ar fi mai bine să le eviți. Dacă femeia, de regulă, se îmbracă în haine discrete și evită machiajul, atunci în ziua în care și-a ales o rochie strălucitoare și și-a vopsit buzele, este mai bine să menționezi că este foarte frumoasă sau laudă culoarea rochiei, subliniind că i se potrivește foarte bine. Altfel, s-ar putea să se creeze impresia că în celelalte zile este urâtă.

6. “De ce ești obosită? Stai toată ziua acasă!”

Treburile casnice sunt foarte subestimate. Chiar și într-un apartament cu o cameră, trebuie să speli vasele zilnic, să ștergi suprafețele de lucru, să speli și să calci hainele și de 2-3 ori pe săptămână – să speli podelele, să aspiri, să ștergi praful. Ca să nu mai vorbim de gătit și, dacă femeia este în concediu de maternitate, atunci mai are în grijă și copilul.

Fiind uimit de ce femeia este obosită la sfârșitul zilei, bărbatul devalorizează munca colosală pe care nu este obișnuit să o facă. Psihologii recomandă partenerilor să împartă în mod egal treburile casnice.

7. „De ce nu ești încă căsătorită?”

Aceasta este una dintre cele mai enervante întrebări pe care le poate auzi femeia de la rude. Există multe motive pentru statutul de femeie singură: de la problemele personale, care au provocat pierderea încrederii în bărbați, până la lipsa dorinței de a se căsători. Femeia nu este obligată să-și justifice starea civilă și de ce nu este încă căsătorită. Aici se includ, de asemenea, expresii precum: „Și când planifici un copil?”, „Și când îl faceți pe al doilea/al treilea/al patrulea?” etc.

8. „Nu ești ca celelalte femei”

Aceasta este o expresie destul de manipulativă, care cere de la femeie un anumit model de comportament. Pentru că dacă ea nu va „corespunde”, atunci riscă să audă: „Dar am crezut că ești diferită…”. În plus, aceste cuvinte arată atitudinea bărbatului față de majoritatea femeilor și cu greu poate fi numit un compliment.

9. „Se dovedește că tu ești deșteaptă!”

Poate că ai rostit aceste cuvinte ca un compliment, dar, ca și în cazul precedent, uneori este mai bine să taci decât să vorbești. Pentru că sună de parcă bărbatul este interesat de destinatarul acestor cuvinte doar din cauza aspectului său, iar inteligența s-a dovedit a fi un bonus frumos. Ceea ce, desigur, nu înfrumusețează bărbatul.