7 semne care vorbesc despre faptul că interlocutorul te invidiază.

Încă de la străbunicii noștri am auzit că nu este bine să ne lăudăm cu realizările noastre. În primul rând, pentru că lauda este indecentă. Și, în al doilea rând, că putem fi deocheați. Oamenii moderni demult nu mai cred în superstiții. Dar în înțelepciunea populară există un sâmbure de adevăr.

Fiecare dintre noi are prieteni care se vor bucura de succesele noastre și ne vor sprijini cu plăcere. Și există oameni care nu suportă fericirea altora. Aceasta este natura lor. Nu este ușor de distins invidia adevărată, dar există câteva semne.

Persoana invidioasă experimentează o durere emoțională interioară. Puterea sa poate fi comparată cu durerea fizică. Oamenii încearcă să-și ascundă emoțiile, în special cele negative. De aceea, semnele naturale vor fi ascunse. Dar, încercând să înece durerea, omul invidios va transmite semne ascunse care îl vor trăda:

1. Vorbești despre promovarea ta la locul de muncă. Ca răspuns, interlocutorul tău începe să-ți povestească despre succesele sale. Această este 100% invidie. Oamenilor invidioși le este rușine că pe fundalul unor oameni mai de succes, realizările lor se estompează. De aceea, încearcă din toate puterile să demonstreze că și ei valorează ceva.

2. Oamenii invidioși îți devalorizează realizările. Imaginează-ți că îi spui interlocutorului tău că ți-ai realizat visul. Visai la propriul apartament și acum l-ai cumpărat. Ca răspuns, este posibil să auzi că apartamentul este prea mic și într-o zonă incomodă.

3. Oamenii predispuși la invidie toarnă noroi peste cei din jur. Ei pot spune că ești urât, prost sau plictisitor. Îi irită peluzele vecinilor, succesele vedetelor la televizor, realizările celor dragi. Aceasta este, de asemenea, o manifestare a invidiei. Omul pare să putrezească din interior. El încearcă să reverse acest putregai asupra interlocutorilor săi.

4. Oamenii invidioși se înfurie adesea și duc o rivalitate deschisă. Dar dacă te alături jocului lor, atunci felicitări, și tu ai invidie în interior. Nu concura. Nu te coborî la nivelul unui adversar prost. Arată înțelepciune.

5. Oamenii invidioși nu știu să se bucure de succesele tale, iar de problemele și eșecurile tale – se vor bucura cu plăcere. E greu să simți asta. Dar expresiile faciale pot trăda o persoană invidioasă. Auzind despre pierderea ta, pe chipul lor neapărat va trece o umbră de zâmbet.

Cu timpul, vei încerca să ștergi momentul negativ din memorie, dar invidiosul nu îți va permite să faci asta. Va apăsa și va apăsa pe locul dureros, într-o conversație va menționa căderea ta. Când ești rănit, interlocutorul se bucură. Asta îl alimentează.

6. Oamenilor invidioși le place să răspândească bârfe. Ei urăsc oamenii care sunt mai bogați, mai strălucitori, mai drăguți sau mai de succes decât ei.

7. Există și un tip de oameni care te învață în mod constant ce este viața, deși nu i-ai întrebat despre asta. Aceasta, de asemenea, este o manifestare a invidiei. Ei încearcă să găsească momentul în care te-ai împiedicat. Îți vor arăta constant spre greșeli, îți vor aminti neobosit despre ele.