4 tipuri de bărbați care nu sunt capabili să iubească.

Unele femei se tem atât de tare că bărbatul va pleca, încât ignoră toate semnalele de alarmă: privirea rece, întârzieri de la serviciu, o aniversare uitată etc. Dar la nivelul subconștientului femeia înțelege totul, pentru că intuiția ei nu dă greș. Uneori este dificil să fii sinceră cu tine însăți, dar necesar.

Iată 4 tipuri de bărbați care trebuie evitați, deoarece nu sunt capabili să iubească:

1. ”Băiețelul mamei”

Erich Fromm, fondatorul psihologiei umaniste, a spus: „Nu începi să iubești omul doar pentru că ai nevoie de el. Nevoia și dragostea nu sunt compatibile.” Acest citat înțelept se aplică acestui tip de bărbați. Dacă bărbatul se desprinde de fusta mamei doar pentru a se agăța de a ta, aceasta nu este dragoste. Aceasta este relația mamă-fiu într-un nou decor.

Când te afli într-o relație nesănătoasă ca aceasta, vei recunoaște toate aceste semne:

– Bărbatul nu face cumpărături fără permisiunea ta;

– El discută cu tine fiecare întrebare casnică;

– Nu te ajută prin casă;

– Este neliniştit fără tine în locuri publice;

– Este gelos.

Bărbatul are nevoie, dar nu te iubește: el nu a învățat încă să iubească. Pentru a face acest lucru, el trebuie să crească psihologic, altfel va pleca de îndată ce va înceta să te vadă ca pe o mamă.

2. ”Casanova”

Există bărbați care nu sunt capabili de intimitate spirituală. Li se pare că, de îndată ce se dedică pe deplin relației, vor pierde – fie femeia, fie pe sine. Prin „sine” se subînțelege, de obicei, relațiile deschise cu orice femeie.

Iată cum se manifestă:

– bărbatul infidel crede că își ascunde aventurile, dar nu este așa – toată lumea știe totul;

-Își justifică trădările prin obiceiuri, mentalitate și chiar cultură;

– Aleargă la amantă să fie mângâiat de îndată ce acasă se simte inconfortabil.

3. Despotul

Printre astfel de bărbați, se întâlnesc adesea cei care aplică violența fizică asupra femeii. În același timp, ei sunt oameni destul de atractivi, sufletul companiei. Oamenii din jur cu greu ar bănui că ei pot fi atât de cruzi, dar femeia care locuiește cu un astfel de bărbat îl cunoaște bine:

– el se mânie ușor și își varsă nervii asupra iubitei;

– este incapabil să simtă durerea cauzată altora;

– se enervează atunci când femeia comunică cu familia și prietenii ei;

– nu acceptă criticile, dar îi critică cu ușurință pe alții.

Oamenii capabili de lucruri morale josnice nu arată ca niște răufăcători, iar cei din jurul lor sunt gata să le justifice acțiunile. Și nu e de mirare: astfel de personaje obțin adesea succes la locul de muncă și ocupă poziții înalte. Ei, spre deosebire de celelalte două tipuri,  nu pot fi reeducați: ori le suporti caracterul, ori pleci.

4. ”Regele dramei”

Astfel de bărbați vor să fie mereu în centrul atenției și pentru asta nu se comportă deloc ca bărbații. Iată semnele unui „rege al dramei”:

– Nu acceptă niciodată părerea altora, totul ar trebui să fie așa cum vrea el;

– Întotdeauna exagerează amploarea problemei;

– Este instabil emoțional și imprevizibil;

– Toți sunt de vină, în afară de el.

O perioadă, relația cu un astfel de bărbat îți poate provoca interes, în special, dacă fostul iubit ducea un stil de viață prea stabil – într-un asemenea contrast, jocurile emoționale ale ”regelui dramei” vor aduce culori noi în viața ta. Dar să trăiești cu anticiparea constantă a scandalului este dificil. Există o singură cale de ieșire – să oprești scandalul de la început, fără a reacționa la atacuri. Cel mai probabil, bărbatul fie se va împăca cu faptul că nu vrei să joci după regulile lui, fie își va găsi o nouă victimă.

Dacă luăm fiecare dintre aceste semne separat, ele nu înseamnă nimic. Bărbatul se poate comporta urât din cauza scenariilor din copilărie, a fricilor, a obiceiurilor și chiar a influenței societății.

Dar dacă bărbatul face în mod regulat ceea ce este pe listă, este timpul să tragi un semnal de alarmă. Pentru a te asigura că ai dreptate, cere ajutorul unui psiholog de familie.