Opinie: De ce cu o femeie bărbatul se comportă nepoliticos, iar de pe alta suflă praful?

Se întâmplă ca un cuplu să se despartă din diferite motive sau mai multe deodată. Și cu o altă femeie bărbatul se va comporta diferit:

– el își dorește ca femeia să-i nască un copil și crează pentru ea confort psihologic și material;

– în cazul unei boli grave, face totul pentru ea, nu pleacă, nu o înșală cu altele, nici măcar nu este ispitit de relațiile trecătoare;

– rezolvă problemele calm, fără a face scandaluri, în special de sărbători și aniversări;

– o protejează și o sprijină mereu, fie că este vorba de șefii ei obraznici, rude sau huliganii de pe stradă;

– îi oferă libertate deplină de a crea, de a se realiza și, de asemenea, tratează în mod adecvat comunicarea ei cu prietenele.

Deci, de ce față de o femeie are o astfel de atitudine, iar față de alta atitudinea este complet diferită, însă bărbatul este același?

Care sunt cele mai probabile versiuni, să ne gândim… Tatăl femeii a doua este un mare șef? Bărbatul a îmbătrânit și vrea să fie sub aripa cuiva? Bărbatul are prostatită?

Dacă e să vorbim serios, atunci în astfel de cazuri răspunsul este același: Bărbatul (și femeia, desigur) se comportă nepoliticos pentru că poate.

Acest „poate” este diferit. Există un ”poate” care se întâmplă prin dreptul celui puternic. Când finanțele familiei sunt concentrate în mâinile unui singur om, când el deține și imobile, atunci este mai puternic fizic.

Există un poate” care apare ca urmare a atitudinilor psihologice ale celuilalt. Atitudinile sale față de iertare totală și slujirea familiei.

Există un ”poate” care se bazează pe dependența de dragoste a unuia dintre parteneri și implicarea scăzută a celuilalt.

Dar de ce să înțelegem tipurile de experimente, când ne putem îndrepta eforturile pentru a evita situațiile în care el „poate”. Să tindem spre echilibru.

”Tu ai o locuință, dar și eu am unde să plec. Tu ai un salariu, dar și eu mă voi putea întreține întotdeauna. Tu îți vei găsi o altă femeie, și eu sunt într-o formă bună, deci nu voi rămâne singură.”

Echilibrul, desigur nu te protejează 100%. În viață întotdeauna există loc pentru orice forță majoră. Dar, una e să mergi pe o stradă luminoasă și să aterizezi accidental cu piciorul într-o groapă și altceva este să-ți sapi singură groapa, să te așezi în ea și să speri că bărbatul va fi bun. Poți, dar va fi extrem de ineficient.

Autor: Morena Morana