Ce să faci dacă bărbatul brusc nu-ți mai răspunde la mesaje: 10 sfaturi utile.

Îi trimiți un meme amuzant pentru că ați comunicat activ câteva săptămâni, însă de data aceasta nu-ți răspunde. Nu-ți mai trimite deloc mesaje. Ai început să te gândești că ați putea avea o relație, dar el dispare brusc. Ce se întâmplă? Respiră adânc, iată ce trebuie să faci în această situație:

1. Nu te învinui.

Probabil te gândești că ai făcut ceva ce l-a determinat să nu-ți mai scrie. Poate ai fost prea intruzivă sau prea frivolă. Chiar crezi asta? Este o prostie. Nu are de-a face cu tine.

2. Așteaptă puțin.

Nu trebuie să-i trimiți mai multe mesaje la rând pentru a-l determina să-ți răspundă. Vei obține efectul opus. Imaginează-ți că un tip te bombardează cu mesaje. Doar fă un pas înapoi și așteaptă.

3. În cele din urmă îți va scrie.

Dacă într-adevăr există „chimie” între voi, atunci îți va scrie. Poate că este ocupat sau distras de unele evenimente și treburi din viața lui. Nu te grăbi să tragi concluzii, așteaptă câteva zile. Doar pentru că nu-ți mai trimite mesaje acum, nu înseamnă că nu o va mai face niciodată.

4. Scrie-i un mesaj obișnuit.

Ai așteptat câteva zile, dar tot nu-ți scrie? Dacă ați avut o comunicare frumoasă înainte, atunci îi poți scrie din nou. Dar nu face presiune asupra lui, ci scrie-i ca de obicei – „Bună, ce mai faci?” sau ceva asemănător. Acesta este momentul în care trebuie să crezi că nu te-a părăsit. Și dacă totul este în regulă, îți va cere iertare că nu ți-a răspuns.

5. Ia legătura cu el în alt mod.

Dacă nu-ți răspunde în messenger, scrie-i pe rețelele sociale. În acest fel, poți verifica dacă este online sau te evită. Doar nu-i scrie pe toate rețelele sociale posibile.

5. Ocupă-ți timpul cu ceva.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faci este să stai lângă telefon și să aștepți să-ți răspundă. Acum este momentul să-ți faci timp pentru tine! Îndreaptă-ți energia către ceva mai util, distrage-ți atenția.

6. Privește în urmă

Uneori trecem cu vederea semnele că persoana se îndepărtează încet. Poți să analizezi comunicarea voastră din ultima vreme – există indicii că va pleca în curând?

7. Îl poți întreba direct.

Dacă te enervează că a dispărut fără motiv, dacă nu poți suporta asta și dacă este stilul tău să întrebi care e problema, atunci fă-o. Vei primi răspunsul și te vei calma.

9. Amintește-ți că nu ești tu motivul. 

Dacă nu i se potrivea ceva, îți putea spune despre asta. Sau poate că nu i te potrivești și are nevoie de o altă persoană.

10. Stabilește-ți un termen limită de așteptare.

Cât timp vei suferi din cauza dispariției lui? Câteva zile? Câteva săptămâni? Stabilește un termen limită, după care uită de el și mergi mai departe. Dacă ești atât de nesemnificativă încât nici nu a binevoit să-ți scrie, atunci nu te merită.