4 lucruri pe care nu le va face o femeie care se respectă într-o relație.

În ciuda faptului că acum ideile despre independență sunt mai populare ca niciodată, multe femei încă consideră familia, căsătoria și copiii principalul lucru în viața lor. Ei bine, nu este nimic rău în asta! Și pentru mine familia este foarte importantă. Însă cred că, este foarte important să separăm relația sănătoasă, care umple de bucurie toți participanții, de cea patologică, în care femeia își pierde timpul, energia și adesea pe ea însăși.

Deci, ce nu face o femeie care se respectă într-o relație?

1. Nu încearcă să merite iubirea bărbatului

În primul rând, acest lucru este imposibil, deoarece este aceeași încercare de a cumpăra dragostea, dar nu cu bani, ci făcând un schimb. În al doilea rând, orice „meritare” mai devreme sau mai târziu este înlocuită de servilism. Și femeia ajunge într-un rol care este foarte departe de rolul de soție și parteneră de viață.

Ea își poate da seama brusc că este o femeie de serviciu, rolul căreia se reduce la a face curățenie în apartamentul iubitului. Sau o bucătăreasă care pregătește tot felul de bucate la cererea angajatorului. Astfel de persoane primesc salarii pentru munca lor. Doar un scaun, o tigaie sau o mașină de spălat poate servi bărbatul mulți ani pe gratis. Dar ce fac bărbații cu mașina de spălat când iese din funcțiune? Corect, o aruncă.

2. Nu cucerește bărbatul

Unele femei intră de bunăvoie în jocuri în care încearcă să concureze pentru bărbat. Și chiar dacă femeia reușește să-și ducă la bun sfârșit planul și pentru o scurtă perioadă de timp se simte învingătoare, mai devreme sau mai târziu se va întreba: cât de stabil din punct de vedere moral este bărbatul care acceptă atât de ușor să fie un premiu și să se supună voinței străine? Sau dacă construiești relația de la început nu cu o persoană, ci cu două, vei fi capabil să fii fidel sau vei căuta din nou a treia persoană pentru a menține tonul?

3. Nu încearcă să fie confortabilă pentru bărbat.

În orice conflict, să te concentrezi doar pe nevoile, sentimentele și dorințele bărbatului, ignorându-le pe ale tale – este o practică foarte periculoasă și nu trebuie să fii feministă pentru a înțelege răul. Trebuie să înțelegi că orice persoană este totalitatea dorințelor sale, la fel cum plăcinta este din aluat. Renunțând la dorințele noastre, tăiem bucăți din plăcintă până într-o zi în care pe tavă rămân doar firimituri.

Într-o astfel de relație, femeia va acționa întotdeauna ca o victimă. Dar aceasta este doar o parte a monedei. Pe de altă parte, atât ”meritarea” iubirii, cât și încercarea de a o câștiga, cât și dorința de a o cumpăra renunțând la propria personalitate – este refuzul de a juca cinstit. Refuzul de a juca după reguli, unde bărbatul fie iubește, fie nu. Dacă nu te iubește, atunci nu poți face nimic. Îți rămâne doar să pleci.

4. Nu-și măsoară valoarea în bărbați.

De îndată ce începem să ne evaluăm numai prin prezența sau absența unui partener în viața noastră, să ne măsurăm succesul personal cu o ștampilă în pașaport sau cu prezența unei relații serioase, de îndată ce se stabilește o dependență între bunăvoința bărbatului și stima de sine, femeia nu-și mai simte limitele, interesele, nevoile și acționează în detrimentul său.