”Soțul meu nu mă prețuiește, îmi oferă cadouri ieftine, iar mamei și surorii sale doar cadouri scumpe.”

Este foarte dezamăgitor să realizezi că ești pe ultimul loc pentru soțul tău. Mi-am dat seama de asta recent când am deschis cadourile de Crăciun. În fața mea erau trei cutii pe care soțul meu le-a ascuns: una era pentru mine, celelalte două pentru mama și sora lui. În acel moment am înțeles clar că pe ele le apreciază mai mult.

Nu suntem căsătoriți de foarte mult timp, doar de trei ani. Bănuiam deja că aceste două femei ocupă mult mai mult spațiu în inima lui decât mine. Dar am sperat că de-a lungul anilor se va schimba. Desigur, mama l-a crescut, sora este o persoană apropiată, dar nici eu nu-i sunt străină. Nu-i cer să-mi acorde toată atenția și banii mie. Dar diferența dintre cadourile pe care ni le oferă este foarte mare.

Anul trecut de Crăciun am primit gel de duș și un prosop. Dar nu m-am plâns, pentru că tocmai cumpărasem mobilă nouă pentru bucătărie și evident că de sărbători soțul meu a decis să-mi ofere ceva simbolic. Surorii sale însă i-a cumpărat un telefon nou, iar mamei o brățară cu smaralde. Toate astea au costat destul de mult, dar nu am făcut scandal, pentru că nu sunt persoane străine.

Cadourile ieftine

Ce am mai primit de la soțul meu de-a lungul anului? De ziua mea, am primit o tigaie și cinci garoafe. Mamei însă i-a cumpărat un buchet imens de trandafiri și un ceas de argint. Nu s-a deranjat cu alegerea unui cadou pentru sora lui, i-a oferit bani. Nu mi-a spus niciodată cât de generos a fost, dar de pe chipul ei fericit era clar că bugetul familiei noastre a suferit destul de mult.

Și așa se întâmplă la toate sărbătorile: soțul meu îi oferă mamei și surorii sale cadouri scumpe, iar mie niște mărunțișuri de la magazinul din colț. Nici măcar nu e vorba de preț, ci de atitudine. Se dovedește că nu mă apreciază, toată grija și dragostea lui merg către aceste două femei. Am suferit, dar într-o zi am decis să vorbesc cu el. Eu întotdeauna îi aleg cu grijă cadourile și nu sunt ieftine.

Ultima picătură a fost de Ziua Mamei când soțul meu a invitat-o pe mama lui la un restaurant. Nu-mi amintesc când am ieșit undeva împreună în ultima vreme! Gătesc pentru el în fiecare zi, dar nu mă invită la restaurant nici măcar o dată pe an. Pentru mama sa însă a găsit și timp, și bani.

„Mama m-a crescut, cine, dacă nu eu, o va duce la restaurant?” – mi-a răspuns el indignat. Atunci am fost foarte furioasă, dar el mi-a spus că inventez totul și nu observ câtă atenție îmi acordă. Nu am vorbit câteva zile, apoi ne-am împăcat.

De Crăciun nu mă așteptam la un cadou scump. Din toamnă, am decis să economisim pentru o mașină, așa că am fost foarte precauți cu cheltuielile. Chiar i-am sugerat iubitului meu să nu ne oferim cadouri anul acesta, el însă a spus că a economisit puțin și a cumpărat deja cadouri.

Făcând curățenie am descoperit cadourile pe care le cumpărase. Voiam să le pun înapoi, dar curiozitatea m-a învins. Mai ales că lângă fiecare cutie era o carte poștală cu un nume.

În noaptea de Crăciun trebuia să fiu proprietara unui parfum. Avea un miros placut, cadoul era bugetar. Soacra urma să primească cercei de aur și un inel cu topaz, iar sora sa  – un laptop. Totul a fost clar! În prioritate, ca întotdeauna, erau ele. Mă întreb, de ce aceste economii la alegerea cadourilor se aplică doar în cazul meu?

Când soțul s-a întors seara de la serviciu, nu i-am ascuns că știam despre cadouri. El însuși și-a dat seama că a făcut o greșeală. A început să-mi explice ceva, să inventeze scuze, dar nu l-am ascultat. Îmi era clar ce loc ocup eu în viața lui. De aceea, și-a luat lucrurile și a plecat să locuiască cu mama – femeia pe care o iubește și o apreciază atât de mult.

Eroina articolului nostru nu a vrut să fie pe ultimul loc în viața bărbatului ei. Este foarte dezamăgitor când soțul nu-și apreciază soția, dar altor persoane le oferă mai multă atenție și bani. Crezi că femeia a procedat corect, alungându-și soțul? Au vreo șansă să fie din nou împreună? Spune-ne opinia ta în comentarii.