Tristețea femeii care și-a dedicat 25 de ani din viață bărbatului nepotrivit.

Chiar dacă ai o căsnicie eșuată în spate și multe lacrimi vărsate, îți poți schimba viața în bine. Această poveste este despre Liliana, o femeie care și-a dat seama prea târziu că i-a oferit persoanei greșite 25 de ani din viața ei. 

Căsătoria eșuată

Azi Laurențiu și Liliana sărbătoresc 25 de ani de căsnicie. Pentru mulți, ei păreau cuplul perfect: deștepți, bogați, iubitori. Pentru alții erau un exemplu demn de urmat. Astăzi prietenii și rudele nu s-au zgârcit să le spună cuvinte frumoase.

Liliana a radiat toată seara. Într-o rochie neagră care îi sublinia frumos talia, cu machiaj scump și coafură elegantă, ea părea cu 10 ani mai tânără. Nici Laurențiu nu rămânea în urmă: era același bărbat fermecător, care atrăgea privirile chiar și a doamnelor tinere. Și lângă ei stătea fiica lor Karina. Ei bine, o familie demnă de admirație. Dar numai Liliana știa că viața ei de familie este o farsă și suferea câtă durere i-a adus această căsătorie eșuată.

Cum a început totul?

La 18 ani Liliana a absolvit liceul cu media 10. O fată ambițioasă, foarte inteligentă și puternică, care avea toate șansele pentru un viitor luminos. Și ea a profitat de ele. A reușit să se mute dintr-un oraș mic în capitală, să înceapă studiile la o universitate de prestigiu și să cucerească comisia de selecție cu cunoștințele ei. Părinții erau foarte mândri de fiica lor.

Într-o zi se întorcea acasă de la bibliotecă, afară ningea. Liliana era gânditoare și puțin tristă, se uita sub picioare pentru a nu păși într-o băltoacă. La intrarea în metrou, a dat peste un tânăr:

– Ai grijă! Aproape că m-ai dat jos din picioare! – s-a revoltat străinul.

–  Scuze, spuse Liliana ridicându-și ochii mari albaștri.

Laurențiu a fost captivat de frumusețea fetei. Și a decis să continue comunicarea. Însă Liliana nu era încântată de el. Spre deosebire de alte fete, ea nu a cedat deloc farmecul lui. Era un tip dintr-o familie bogată care a obținut succesul, nu datorită calităților personale, ci cu ajutorul legăturilor tatălui său. Da, era fermecător și vesel, dar Liliana i-a pus la îndoială calitățile morale. Adevărat, că la întâlnirile cu el mergea cu plăcere. Nimeni nu a făcut-o să râdă la fel de sincer ca acest bărbat.

Viața studențească în curând s-a transformat în viața de familie.

În cele din urmă, chiar și puternica Liliana a cedat farmecelor sale. După un timp, ea a fost de acord să se căsătorească. Pentru Laurențiu era o parteneră minunată: frumoasă, inteligentă, grijulie. Era sigur că va fi soția perfectă. Și așa s-a întâmplat.

La scurt timp după nuntă, Liliana a aflat că este însărcinată. Această veste minunată a fost umbrită de cererea lui Laurențiu de a renunța la studii. Liliana era deprimată, dar a înțeles că așa e mai bine. Ea s-a gândit că va reîncepe studiile după ce copilul va merge la grădiniță. Dar nu a fost să fie: fetița ei a fost foarte bolnavă în copilărie. Liliana s-a dedicat complet familiei.

Viața într-o cușcă de aur

Laurențiu nu a văzut nevoia să-și schimbe vechile obiceiuri. Ca și înainte, el petrecea mult timp cu prietenii, venea acasă dimineața și nu era deloc interesat de viața soției și a copilului său. Liliana bănuia că mai sunt și alte femei în viața lui. Dar nu avea curajul să vorbească deschis cu el despre asta.

Mai mult, ea însăși și-a găsit o mângâiere. Deși nu s-a putut întoarce la studii și soțul i-a interzis să muncească, ea avea o viață activă. Făcea sport, mergea la expoziții și cinema, comunica cu prietenele și nu uita nici de treburile casnice, nu i se putea reproșa nimic.

Liliana nu-și refuza nimic. Părea fericită și de succes. Doar că în interior ceva îi zgâria sufletul. La urma urmei, toate visurile și planurile ei au rămas nerealizate. Și dragostea anterioară pentru soțul ei a trecut. Nu mai simțea tandrețe, nici măcar gelozie pentru aventurile lui. A rămas doar cu un gol, cu singurătatea și o căsnicie nereușită.

L-a anunțat elegant despre decizia ei.

Aniversarea nunții, 25 de ani de fericire conjugală. Seara se apropia de sfârșit, oaspeții au plecat. Soțul și soția au ieșit în stradă. Respirând aerul serii, Liliana s-a întors către soțul ei: „Dragul meu soț! Aș fi putut să mă gândesc acum 25 de ani că vom sta aici așa, sărbătorind aniversarea noastră comună? Credeam că am câștigat un bilet pentru o viață mai bună. Un bărbat frumos, bogat și minunat. Cea mai bună fiică din lume. Un apartament superb. Îți mulțumesc pentru toate astea. Dar astăzi vreau să pun capăt acestei povești.”

Laurențiu a rămas fără cuvinte, dar Liliana a continuat: „Știam despre aventurile tale deja de 10 ani, dar de dragul fiicei mele am continuat să joc rolul soției fericite. Din acest motiv am renunțat la visurile și obiectivele mele. Nu am devenit economist, nu m-am angajat niciodată. Am făcut totul pentru tine și familia noastră. Iar tu ai trăit fără griji, schimbând amantele ca mănușile. Am făcut o greșeală, dedicându-mi viața ție. Și acum vreau să o repar. Am depus deja cererea de divorț, mi-am împachetat lucrurile. Adio”.

După ce i-a spun toate acestea, Liliana s-a simțit ușurată. Ea s-a îndepărtat cu mândrie într-o direcție necunoscută. Oricât de greu i-a fost, acum o aștepta o viață nouă. Propriul scenariu și propriile decizii.

O admirăm pe Liliana pentru curajul de a se alege pe sine. A avut curajul după 25 de ani de căsnicie să înceapă viața de la zero. Îi dorim mult succes în asta!

Crezi că femeia ar trebui să se aleagă pe sine sau să încerce să salveze căsnicia? Așteptăm răspunsul tău în comentarii.