Dacă vrei să fii pe placul unei persoane, ține cont de aceste 7 sfaturi.

Uneori trebuie să faci o impresie bună asupra cuiva, dar nu știi cum? În acest articol îți împărtășesc câteva sfaturi utile care funcționează aproape întotdeauna. Unele dintre ele necesită o anumită perioadă de timp.

1. Vorbește pozitiv despre alți oameni 

Oamenii nu sunt proști – sunt foarte conștienți că, dacă vorbești urât despre cineva care nu este alături, atunci în viitor ei pot fi în locul acestei persoane. Nimeni nu iubește bârfitorii.

2. Privește interlocutorul în ochi atunci când comunici cu el.

Acest lucru îi va arăta persoanei că are toată atenția ta. Nu întoarce privirea în altă parte mult timp atunci când asculți pe cineva. Este foarte important.

3. Nu-ți încrucișa mâinile.

Când vorbești cu cineva pe care vrei să-l impresionezi, nu-ți încrucișa brațele. Această postură este percepută subconștient ca fiind ostilă și respingătoare.

4. Imită comportamentul persoanei pe care vrei să o impresionezi. 

Dacă omul râde tare, râzi și tu tare. Dacă vorbește lent, nu te grăbi nici tu. Dacă își pune mâinile pe masă, pune-le și tu. Imitația ar trebui să fie subtilă, astfel încât omul să o observe doar la nivel subconștient. Acest truc apropie oamenii.

5. Niciodată nu judeca pe nimeni

Nu este vorba doar despre cei care nu sunt alături, ci și despre cei care sunt în apropiere chiar acum. Fiecare alegere și fiecare acțiune a omului poate avea o conotație ascunsă, de aceea cu cât condamni mai puțin public pe cineva, cu atât mai mulți oameni din jurul tău te vor respecta.

6. Adresează întrebări.

Întrebă persoana despre viața sa dacă dorești ca și ea să fie interesată de tine. Cercetările experților de la Universitatea Harvard spun că atunci când vorbim despre activitatea omului, asta îi oferă plăcere la fel ca mâncarea delicioasă, sărutul sau primirea banilor.

7. Arată-i interlocutorului că îl placi. 

Dacă trebuie să faci o impresie pozitivă cât mai repede posibil, spune-i persoanei că o placi. Acest lucru va avea efect instantaneu. Ar fi mai bine să-i spui pentru ce: de exemplu, „mă simt atât de calmă în prezența ta”, „ești atât de deschis și vesel”, „radiezi fericire”, „ești interesantă”.

Sunt foarte atrăgători acei oameni care știu să-i facă pe alții să râdă. Dacă ai probleme cu simțul umorului, caută sfaturi care te vor ajuta să rezolvi această problemă.