5 greșeli de comunicare care pot produce un efect respingător asupra oamenilor.

Comunicarea – este schimbul de informații între oameni. De aceea, este foarte important să o faci corect, astfel încât cei din jurul tău să vrea să comunice din nou cu tine. Există greșeli de comunicare care pot produce cel mai respingător efect asupra oamenilor. Iată 5 dintre ele:

1. Spui prea multe lucruri personale.

Nu este grav dacă vorbești despre problemele tale cu persoanele apropiate, dar nu poți  face asta cu cei pe care îi cunoști de foarte puțin timp.

Nu vorbi despre relații, boli, probleme cu colegii sau cu persoanele cunoscute. Dezvăluind ceva important și sacru despre tine, le oferi altora un motiv de bârfă. Rămâne doar să speri că nimeni nu va distorsiona informațiile primite.

2. Vorbești doar despre tine.

Uneori poți și chiar trebuie să vorbești despre tine pentru a aduce conversația la un subiect. Dacă omul ți-a povestit ceva despre sine, iar tu l-ai întrerupt imediat cu expresia „Să vezi ce mi s-a întâmplat mie…” sau „Și eu am avut asta….”, este greșit. Interlocutorul ți-a spus ceva important, nu pentru ca tu să-l ignori. Continuă subiectul până când îți arată că este dispus să vorbească ceva important despre tine.

3. Te apropii rapid

Este vorba despre apropierea fizică – încălcarea distanței. În niciun caz nu încălca spațiul personal al interlocutorului. Încearcă să păstrezi o distanță respectabilă și să nu gesticulezi prea activ.

4. Oferi sfaturi nesolicitate. 

De exemplu, o colegă ți-a împărtășit problemele sale: acasă nu poate găsi limbă comună cu părinții, copiii sau partenerul. În loc de sprijin moral: „Nu-ți face griji, totul se va rezolva. Vei vedea,” începi să-i dai sfaturi de genul „Trebuie să-i pui la locul lor.”, „Fă și tu ca ei” etc. Nu comite această greșeală.

5. Întrebi oamenii despre veniturile lor.

Nu întreba direct sau indirect cât câștigă interlocutorul. Nu este nevoie să pui întrebări precum „Cât costă mașina ta?”, „Cu cât ți-ai cumpărat acest ceas?”. Subiectul finanțelor într-o societate normală este tabu. Acestea sunt informații personale care sunt partajate doar celor mai apropiați oameni și nu întotdeauna.

Comunicarea este o artă. Dezvoltă-ți acest talent și evită greșelile descrise mai sus pentru a fi cea mai carismatică și atractivă persoană.