5 întrebări care te vor ajuta să începi o conversație cu oricine.

Uneori ne dorim foarte mult să începem o conversație cu cineva, dar nu știm cum să o facem. Nu-ți face griji, deoarece există câteva întrebări care te vor ajuta să faci acest lucru ușor și eficient.

1. ”Cum reușești să faci asta?”

Oamenilor le place să vorbească despre sine. Pune o întrebare care inițiază o conversație, îți arată interesul și complimentează interlocutorul. Există mai multe variante: „Cum reușești să arăți atât de bine?”, „Cum reușești să vorbești atât de frumos?”, „Cum ai reușit să obții o culoare atât de frumoasă a părului?”. Persoana îți va răspunde cu plăcere și va fi flatată de interesul tău. Simpatia sa este garantată.

2. ”Ce a fost cel mai dificil pentru tine?”

”Cel mai dificil în a obține o poziție atât de înaltă în societate, în câștiguri, în dragoste etc.” Această întrebare este potrivită dacă interlocutorul menține subiectul de discuție despre cum a ajuns acolo unde se află.

3. ”De ce crezi asta?”

Dacă omul a vorbit cu cineva despre poziția sa în muncă, dragoste sau alt domeniu, îi poți adresa o întrebare clarificatoare tete-a-tete. Acest lucru îi va arăta că ai ascultat cu atenție și te interesează opinia lui.

4. ”Ce țară preferi pentru vacanță?”

Aici merită să incluzi toate întrebările clarificatoare despre opinia subiectivă a interlocutorului. Astfel îi arăți că părerea lui este autoritară pentru tine. De exemplu, omul ți-a povestit că a fost în vacanță în multe țări sau a vizitat mai multe restaurante din orașul vostru, a fost la concertele mai multor interpreți. Întreabă-l, ce a fost cel mai interesant în opinia lui.

5. ”De unde cunoști această persoană?”

Dacă comunici într-o companie mare și vezi că persoana care te interesează vorbește cu prietenul tău, adresează această întrebare. Principalul avantaj al întrebării este că arăți că aveți deja ceva în comun – prietenia cu acea cunoștință reciprocă. Puteți vorbi despre această persoană, precum și despre alte subiecte.

Dacă ai început deja o conversație, dar te îndoiești cât de interesant sau util poate fi interlocutorul în viitor, adresează-i întrebări care îți vor arăta nivelul său de inteligență. Nu uita, cu cât interlocutorul este mai inteligent, cu atât va fi mai dificil să faci o impresie pozitivă asupra lui.