Cum să faci o impresie cât mai bună despre tine: 12 sfaturi recomandate de psiholog.

Oamenii își formează o impresie despre tine chiar înainte de a le strânge mâna. În multe privințe, impresia despre noi este influențată de aspectul natural, care nu poate fi schimbat. Experții oferă câteva recomandări care te pot ajuta să-i faci pe alții să gândească ce vrei tu despre tine.

1. Statutul 

Oamenii din jur trag concluzii despre statutul și succesul unei persoane după hainele sale. Este foarte simplu – cu cât porți mai multe haine de marcă, cu atât pari mai de succes. La această concluzie au ajuns oamenii de știință europeni în urmă cu aproximativ zece ani, după ce au studiat mai multe situații similare. Astfel acționează cei care doresc să impresioneze oamenii cu adevărat bogați, de exemplu, atunci când aplică pentru un loc de muncă.

2. Încrederea

Experții americani au realizat un studiu și s-a dovedit că încrederea este influențată de trăsăturile noastre faciale și zâmbet. Bărbații severi își pot rade barba și pot zâmbi mai mult. Astfel cei din jur vor avea mai multă încredere în ei.

3. Carisma

Oamenii de știință canadieni au descoperit că această trăsătură este influențată pozitiv de culoarea deschisă a pielii, contactul vizual, lipsa ochelarilor și zâmbet.  Desigur, nu trebuie să-ți schimbi culoarea pielii, dar să zâmbești mai mult atunci când mergi la o întâlnire – este de dorit.

4. Abilitățile de lider

Oamenii îți determină abilitățile de lider datorită vocii tale. Cu cât timbrul vocii este mai mare, cu atât oamenii au mai puțină încredere în tine. Mai des sunt percepuți ca lideri cei care au o voce profundă, iar acest lucru este caracteristic atât bărbaților, cât și femeilor.

5. Obiceiurile proaste

Oamenii de știință englezi au ajuns la concluzia că în majoritatea cazurilor, despre obiceiurile proaste ale omului vorbesc tatuajele sale. O femeie cu desene pe corp va avea mai multe probleme, aproape 30% dintre respondenți cred că astfel de doamne sunt nesigure și predispuse la obiceiuri proaste. Doar 10% au vorbit și despre bărbați. Dacă vrei să faci o impresie bună, nu-ți arăta tatuajul la prima întâlnire.

6. Inteligența

Capacitatea de a menține contactul vizual spune multe despre inteligența ta. Cercetările din 2007 arată că, dacă poți menține contactul vizual cu o persoană în timpul unei conversații, atunci cu siguranță ea te va percepe ca fiind mai inteligent și educat. Tot în acest sens, te va ajuta discursul competent, precum și ochelarii bine aleși.

7. Puterea de caracter

Cei mai puternici bărbați sunt percepuți cei care au o tunsoare foarte scurtă sau chelie. Interesant este faptul că femeile cu păr scurt, de asemenea, sunt percepute ca fiind mai dominante și mai puternice.

8. Succesul

O persoană de succes este judecată după costum. Acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor. Cu cât ți se potrivește mai bine un costum sau altul, cu atât vei părea mai bogat și de succes în ochii celorlalți.

9. Perspectiva

Perspectiva – este evaluarea persoanei cu privire la cât de bine va face față anumitor sarcini și, de asemenea, dacă merită o promovare. Femeile și bărbații în ținute de afaceri (cămăși și costume), potrivit respondenților, merită o promovare și fac față mai bine sarcinilor și responsabilităților.

10. Relaxarea, deschiderea, ușurința

Oamenilor le place să comunice cu cei deschiși. Se pare că acest parametru îl determinăm după mers. Dacă omul este încordat când se mișcă, atunci în viață este secretos și cu greu te vei înțelege cu el. Ni se par oameni plăcuți cei care au un mers avântat și relaxat.

11. Prietenia și apropierea

Oamenii de știință italieni au realizat cercetări și au descoperit că un miros familiar sau similar face omul mai rapid prietenul nostru. Motivul ar fi că mirosul este cel mai puternic dintre simțuri.

12. Atractivitatea

Aici totul este cât se poate de subiectiv, dar nu și când vine vorba de rețelele sociale. Majoritatea femeilor și bărbaților aleg o persoană pe o rețea de socializare sau pe un site de întâlniri după fotografie. Potrivit oamenilor de știință, omul din fotografie va părea mai atractiv dacă zâmbește și radiază pozitivism.