Bărbatul și-a găsit o femeie frumoasă care nu-l necăjea cu reproșuri și a divorțat de ea după 3 luni.

Recent un prieten a divorțat. În principiu, nu este un eveniment surprinzător, întrucât 70% dintre căsătoriile de la noi din țară mai devreme sau mai târziu se destramă, dacă nu ar fi un mic detaliu: soția lui era cu adevărat o femeie perfectă.

O blondă înaltă, cu trăsături delicate, deținătoarea unor picioare lungi, unei talii subțiri și pielii albe ca porțelanul. Ea putea deveni un model sau, în cel mai rău caz, o vedetă de social media. Pentru că se potrivea definiției „idealului” ca aspect, vârstă (  23 de ani), educație (studii superioare) și, cel mai important, avea o atitudine ușoară față de viață. Nimeni nu a auzit de la ea vreodată un reproș.

Sinceră să fiu, nici nu știu de ce o femeie ca ea l-a ales pe Eugen, un bărbat cu înfățișare medie, care muncea și câștiga ca șofer. Cred că acesta a fost o altă dovadă a perfecțiunii sale naturale. Dar faptul rămâne fapt. Blonda, care pentru a crea efectul frumuseții nepământene era suficient să se trezească, să-și spele dinții și să facă un duș, și-a mutat lucrurile la iubitul ei de 34 de ani, într-un apartament obișnuit cu două camere, moștenit de la bunica sa.

Prietenul meu, uluit de fericire, a cerut-o imediat de soție, iar ea a fost de acord, fără a înainta vreo condiție din lista obișnuită a unei fete mercantile. Nu avea nevoie de o nuntă magnifică, de invitați, fotografi, limuzină scumpă și o păpușă pe capotă. Lista ei de dorințe a fost: o rochie albă scurtă și un buchet de trandafiri, pe care Eugen și le putea permite cu ușurință. Mireasa era modestă, frumoasă și adecvată. Iar proaspătul căsătorit era incredibil de mândru și chiar puțin arogant, arătându-și mireasa prietenilor.

Și brusc o veste groaznică – divorțează. De ce? Se pare că mireasa s-a comportat ciudat, cumva diferit de alte femei.

S-a început cu lucruri mărunte. Seara, Eugen a lăsat vase murdare în chiuvetă. A încercat să înțeleagă dacă soția sa tânără se va supăra pe el. Ea nu s-a supărat, ci a stat întinsă pe canapea. Eugen a decis că totul este în ordine și va spăla vasele mai târziu. Dar spre uimirea sa, a doua zi dimineață a găsit în chiuvetă și o farfurie lăsată de ea. Când vasele au început să miroasă,  Eugen le-a spălat cu un scârțâit. Dar de atunci a început să urmărească…

Următoarea piatră de poticnire au fost podelele. Spre deosebire de fosta iubită care îl dojenea, cea actuală nu i-a cerut niciodată să aspire, nu a țipat la el, nu s-a enervat. Ea a măturat puțin zona din fața canapelei, și-a întins covorașul de yoga și a început să se întindă fără griji, lăsându-l pe Eugen să se gândească ce să facă cu dezordinea din apartament.

În curând, Eugen a început să observe că soția sa nu gătește. Cum de nu a văzut asta înainte, doar s-a căsătorit de bunăvoie și sobru? Când se întorcea de la serviciu acasă nu-l aștepta o cină caldă, ci o soție flămândă, care doar aștepta ocazia să facă comanda de sushi de pe cardul său. Fata nu avea propriul card – pentru că: ”Dragul meu, știi cât de greu îi este unui tânăr specialist să-și găsească un loc de muncă. Ai răbdare, de ce ești atât de nervos?”

Fără să aștepte apariția moștenitorilor, Eugen a cerut de urgență divorțul. Teoria despre femeia ideală, care nu l-a necăjit niciodată cu reproșuri, a eșuat. Dar unde exact – Eugen încă nu înțelegea.