”Dragostea vine atunci când o aștepți cel mai puțin.” O poveste de dragoste cu final fericit.

Prietena mea și-a găsit un bărbat. Nu s-au căsătorit oficial, dar cumva îl considera soț. Locuiau împreună. Bărbatul nu consuma alcool, chiar și o jumătate de cutie de bere pentru el era otravă. Nici Elena nu avea voie să bea.

Nu sărbătorea zilele importante, pentru că sărbătorile sunt pentru alcoolici.

Dimineața, soțul pleca la serviciu. Se întorcea întotdeauna la ora 19. Elena trebuia să fie acasă, să-l aștepte. Din acest motiv a fost nevoită să-și schimbe locul de muncă – pentru că la cel vechi se reținea uneori până târziu. Când soțul venea, ea îi servea cina. Întindea o față de masă albă, pentru că domnul nu accepta altceva. Cina neapărat conținea patru feluri: aperitiv (de obicei, o salată verde), supă, carne-pește și garnitură, desert (prăjitură de casă, charlotte, jeleu, sau mousse de fructe de pădure). Și, bineînțeles, compot.

După cină, soțul se relaxa în fața televizorului. Elena spăla vasele și i se alătura.

La 21.15 bărbatul făcea duș. La 21:30 mergea la culcare. Și nu adormea pur și simplu – trebuia legănat. Bărbatul se întorcea pe partea dreaptă, Elena își lipea corpul de spatele lui (nu, nu vorbesc de s*x), își îmbrățișa soțul și-l legăna înainte și înapoi, cântandu-i cântece de leagăn.

Când bărbatul începea să sforăie, ea se ridica în liniște și mergea la bucătărie să pregătească cina pentru ziua următoare.

Timp de șapte ani, soțul adormea cu cântecele ei de leagăn. 

Dar într-un ajun de Revelion, după ce și-a legănat soțul, Elena s-a dus la bucătărie, însă și-a dat seama că a pregătit suficientă mâncare și azi se poate relaxa. În liniște, pentru a nu-și trezi soțul, s-a îmbrăcat, a deschis ușa de la intrare și a ieșit în ​​stradă.

În curte vecinii își plimbau copiii, sărbătoreau cu șampanie și așteptau miezul nopții.

Elena a luat și ea o înghițitură de șampanie. Apoi a mai luat una. Apoi totul s-a rotit, a zburat, s-a aprins luminițele.

A fost foarte distractiv.

În dimineața zilei de 1 ianuarie, Elena s-a trezit în patul vecinului Alexandru. Și până astăzi locuiește cu Alexandru. Au doi copii.

Alexandru pregătește cina singur, iar Elena lucrează acolo unde uneori se reține până târziu.