Iubirea adevărată a bărbatului o poți vedea la bordul unei nave care se scufundă.

E ușor să iubești atunci când totul este bine…

Cum înțelegi că bărbatul te iubește? Recent am citit un articol pe acest subiect și autorul spunea că bărbatul trebuie să aibă o privire îngândurată, să-i cânte iubitei serenade sau să-i citească poezii, să o invite acasă și să o prezinte mamei, să o țină de mână. Desigur, trebuie să fie generos, să-i dăruiască flori și complimente. Și neapărat să o ceară de soție. Toate acestea sunt semne ale iubirii sale. Da, a scris bine. Dar există și alte detalii subtile.

De exemplu, odată un anume domnul Carter se întorcea cu soția și copiii lui dintr-o călătorie prin Europa. Nava lor, din păcate, se numea ”Titanic”. Știți ce a făcut domnul Carter când și-a dat seama că nava este pe cale să se scufunde? Și-a lăsat soția și copiii, s-a urcat în barcă și dus a fost. S-au întâlnit deja la bordul navei de salvare, unde domnul Carter, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, a început să vorbească despre micul dejun. Ce credeți că a făcut soția lui? A cerut divorțul.

Pe aceeași navă se afla o tânără fermecătoare, Roberta Elizabeth Mary Maioni. Cu puțin timp înainte de dezastru, de ea s-a îndrăgostit un steward. Această dragoste nu a durat mult, dar a fost adevărată. Se deosebea de dragostea falsă a domnului Carter pentru soția și copiii lui, la fel cum aurul se deosebește de folia de aur.

După ce a aflat despre ciocnirea navei cu aisbergul, tânărul a alergat în cabina iubitei sale. I-a dat vesta de salvare și a urcat-o pe barcă. Deja la New York, în buzunarul hainei fata a găsit o insignă cu o stea albă. Iubitul ei a pus-o pe neobservate în buzunarul hainei. Ca amintire, i-a dăruit o insignă mică și o viață. Iar în schimb, probabil, i-a dat-o pe a lui.

De ce vorbesc despre toate astea… Florile, parfumurile și poeziile altora, desigur, sunt plăcute. Dar, din păcate, poți spune cu siguranță dacă bărbatul te iubește doar la bordul unei nave care se scufundă…

Autor: Morena Morana