Fiecare om are acea sumă de bani pe care o poate lăsa să intre în viața lui.

Totul în jurul nostru este energie. Banii – de asemenea, sunt energie…

Dacă ți-ai răspuns la întrebarea „Ce înseamnă banii pentru mine?”, iar pe lângă răspunsurile „murdărie”, „gunoi”, ai răspunsurile „energie”, „putere” atunci pentru tine subiectul banilor este rezolvat.

Omul are șapte energii principale ( precum și chakre):

1) energia fizică;

2) energia sexuală;

3) energia psiho-emoțională;

4) energia bunăstării materiale;

5) energia cunoașterii;

6) energia puterii;

7) energia credinței;

Nivelul diferit de energie le oferă oamenilor posibilități diferite. Oamenii cu un nivel ridicat de energie în toate cele 7 tipuri ocupă poziții cheie în viață. Alții duc o existență mizerabilă, se îmbolnăvesc.

Cu toate acestea, nu este totul chiar atât de trist, pentru că omul are o cantitate diferită din fiecare tip de energie. Energia unui tip inferior, acumulându-se, poate trece în energia unui tip superior.

De exemplu: dacă începi să acumulezi energia nivelului fizic ( faci sport dimineața sau seara), această energie va trece în energia unui nivel superior. Cei care au început cu mersul pe jos, alergatul sau sala – au observat cum energia cunoașterii crește și în timp, această energie reînnoiește energia credinței. Energia credinței – este la cel mai înalt nivel, al șaptelea și îi oferă omului oportunități mari. Datorită energiei credinței, el poate umple rezervele oricărui tip de energie.

Să revenim la energia bunăstării materiale, în special, la energia banilor.

Fiecare persoană are suma de bani pe care o poate lăsa să intre la această etapă a vieții sale, la nivelul de energie al cunoașterii și credinței la care se află în acest moment.

Omul dispune exact de acele sume și gestionează acea sumă de bani pe care este capabil să o dețină, să o distribuie, să o economisească, să-i corespundă și să știe pentru ce are nevoie de fiecare ban.

De exemplu, poate răspunde clar de câți bani are nevoie pe lună și pentru ce. Dacă răspunsul său este ”mulți bani” înseamnă că îi lipsește înțelegerea ”câți” și pregătirea necesară pentru a gestiona această energie.

Pentru a înțelege câți bani ești gata să accepți în viața ta în momentul actual al dezvoltării tale, îți propun să faci un diagnostic simplu și  fascinant. Poți picta o imagine sau îți poți folosi imaginația.

Deci, închide ochii și imaginează-ți că mergi pe un drum. Cum este acest drum? Descrie-l. Are obstacole? Pe drum ai găsit un sac cu bani. Descrie acest sac. Câți bani sunt acolo?

Sacul este greu și mai ai un drum lung de parcurs. Ce vei face cu banii? Brusc, drumul este blocat de tâlhari. Ei aleargă după banii tăi. Ce vei face? În sfârșit, călătoria ta s-a încheiat. Împreună cu banii ai ajuns la destinație. Unde ai ajuns? Acasă? Într-un oraș mare? Într-un sat?

Drumul indică cât de ușor vin banii în viața ta. Dacă drumul este larg, drept, calea ta către bogăție este ușoară. Dacă este prăfuit, cu gropi și șanțuri, atunci există obstacole în calea sosirii banilor, ceva te împiedică să ai suma pe care ți-o dorești. Pot exista obstacole psihologice în calea banilor – atitudini, mituri, tipare, negarea banilor și atribuirea unor trăsături negative. O potecă întortocheată poate indica faptul că îți este rușine de bani. Orice obstacol în calea ta poate însemna o problemă psihologică sau o interdicție a banilor.

Dimensiunea sacului cu bani și suma din el – indică câți bani ești dispus să accepți în viața ta. Sacul este mare, dar plin cu monede – ești predispus la multe câștiguri mici. Un sac plin cu ducați de aur – te prețuiești foarte mult, nu-ți pierzi timpul cu fleacuri. Un sac plin cu bancnote de hârtie de mare valoare – îți rămâne să doar să te gândești la o modalitate de a câștiga bani.

Indiferent dacă vei lua sacul, vei lua cât poți duce sau vei ascunde banii și vei reveni după ei, aceasta este strategia ta de gestionare a banilor.

Relația cu hoții – este relația ta cu partenerii de afaceri. Și indică de ce ești capabil pentru a-ți păstra banii. Cineva va renunța cu ușurință la bani pentru a-și salva viața. Cineva va negocia cu hoții și le va da jumătate. Cineva va lupta. Așa faci și în viață.

Acolo unde te-a condus drumul indică dimensiunea afacerii pe care ești pregătit să o creezi. Un oraș mare – o afacere mare. Un sat – o afacere mică, un magazin sau o firmă mică. Dacă ai ajuns acasă, cel mai probabil nu ești un om de afaceri, ci un angajat. Dacă ai ajuns la magazin, ești un cheltuitor. Ar fi bine să înveți cum să-ți economisești banii.