5 modalități simple și ieftine de a te relaxa și a elimina stresul.

Stresul – este un oaspete frecvent în viața noastră. Fiecare îl înțelege în felul său. Din fericire, mulți oameni știu și pot să-i facă față. Dar acest proces necesită adesea mult timp, bani și energie. De exemplu, tratamentele spa sau masajul profesional. 

Fără relaxare, în noi se acumulează tensiune care trebuie îndepărtată în timp util. Astăzi îți voi împărtăși câteva modalitățile la îndemâna oricui de a face față stresului.

1. Apa 

Apa este viață. Chiar și sunetul ploii sau al dușului ne relaxează la nivel subconștient. Câteva minute în contact cu apa sunt suficiente.

Dacă nu ai posibilitatea să deschizi dușul sau să asculți sunetul cascadei, ai putea să-ți speli mâinile. De asemenea, poți purta cu tine o sticlă de apă, iar când ești stresată, privește-o din diferite părți. Lasă apa din vas să-și trăiască propria viață, te vei reîncărca de la ea cu energia acestei vieți. De asemenea, poți lua câteva înghițituri de apă potabilă.

2. Puterea focului

Uitându-te la un chibrit sau o lumânare aprinsă, te calmezi involuntar. Focul este una dintre metodele străvechi de a ne încălzi, de a ilumina spațiul și de a ne calma.

Ceea ce contează în contact cu focul este prudența. Nu este recomandat să dormi cu lumânările aprinse. Dar pentru a adormi, poți aprinde o lumânare cu uleiuri esențiale sau fără aromă. Lumânările parfumate sunt nedorite din cauza efectului negativ asupra plămânilor.

Chiar dacă focul arde pe ecran, nu renunța la impactul său „virtual”. Vizionarea videoclipurilor pe YouTube, de asemenea, ajută la eliminarea stresului.

3. Respirația 

Aerul este un element înrudit cu noi care ne poate ajuta.

Multe practici de vindecare se bazează pe inhalare-exhalare. Este util să respiri aer proaspăt, cât mai departe de autostrăzi și fabrici. Poți ieși în natură. Poți să-ți pui un fotoliu și, bucurându-te de soare, să respiri profund. 

Dacă acest lucru nu este posibil, poți deschide ușor fereastra și stai întinsă într-o cameră în care circulă aerul proaspăt, ceea ce înseamnă energia creatoare Qi, o altă modalitate de a scăpa de tensiune.

4. Emoțiile naturale

Să ții emoțiile în interior – nu este nicidecum o decizie bună. Scapă de stres prin exprimarea sănătoasă a emoțiilor. Exprimându-le, singur sau în compania cuiva, omul parcă, se întâlnește cu adevărata sa esență. 

Poate că îți este rușine să plângi în fața cuiva. Găsește un loc unde să nu fii văzută sau auzită. Plângi, râzi, strigă pentru sănătate! Fă acest lucru în mai multe sesiuni. Astfel te vei simți mai ușor. 

5. Natura

Privește cerul, pământul. Nu trebuie să te urci în avion pentru a face asta. Poți urmări cerul și pământul pur și simplu.

Privește norii care își schimbă forma în fiecare secundă; păsările care parcurg cu dibăcie spațiul ceresc; soarele, luna, stelele, cu care suntem obișnuiți, dar care rămân la fel de misterioase. Pământul deține și alte mistere nerezolvate. Ceea ce crește pe el ne bucură: florile, iarba, copacii.

Pământul de vară ne încălzește cu căldură, iarna devine mai elegantă datorită zăpezii. Ceea ce este în interior, de asemenea, ne poate surprinde: pietrele neobișnuite, izvoarele, organismele vii.

Observă mai des natura, pentru că suntem copiii ei. Ea, ca o prietenă apropiată, te va auzi mereu, te va consola și îți va da sfaturi în tăcere. Poți face o fotografie, poți picta sau doar o poți admira. 

Există și alte modalități de a-ți pune ordine lumea interioară. De exemplu, muzica.

Tu ce modalități folosești pentru a te relaxa?