9 întrebări psihologice care te vor ajuta să afli mai multe despre interlocutor.

În timpul unor ”discuții profunde”, îi poți adresa interlocutorului întrebări care îți vor permite să-l „citești” ca pe o carte. Iată despre ce poți vorbi și ce poți afla.

9 întrebări psihologice care te vor ajuta să studiezi mai bine interlocutorul.

1. Ai putea deschide plicul în care este indicată data morții tale?

Răspunsul la această întrebare îți va permite să afli adevărata atitudine a omului față de viață: cât de mult o apreciază și care este nivelul curajului său.

2. Ai putea fi prieten cu tine însuți?

Astfel, poți afla gradul de stimă de sine al persoanei, punctele pozitive și negative din caracterul său. La urma urmei, nimeni nu va dori să aibă de-a face cu un prieten rău.

3. În ce ar trebui să se măsoare bunăstarea ta?

Statut în societate, fericire, bani sau altceva? În acest caz, omul va vorbi fără să vrea despre prioritățile sale de viață. Desigur, dacă indică suma de bani, atunci cel mai probabil este un carierist și va încerca să-și îmbunătățească situația financiară în orice mod posibil.

4. Faci ceva diferit de alții? Dacă da, atunci ce?

Această întrebare îți permite să afli gradul de originalitate și unicitate al omului. De asemenea, răspunsul va arăta dacă el are simțul umorului și la ce nivel se află stima sa de sine.

5. Ai recunoaște că ți-ai înșelat partenerul, dacă el nu ar afla niciodată despre asta?

Gradul de atitudine față de alți oameni, precum și moralitatea, vor fi vizibile tocmai pe baza răspunsului la această întrebare.

6. Ai vreodată sentimentul de ”deja vu”?

Astfel vei putea afla despre cât de complet este interlocutorul tău. În plus, răspunsul îți va arăta dacă are un scop în viață sau nu.

7. Crezi că o infracțiune cu scopul a obține resurse pentru a-ți hrăni copilului – este o faptă rea sau o necesitate?

Cu ajutorul acestei întrebări, vei putea afla despre gradul de moralitate, precum și despre atitudinea interlocutorului față de familie.

8. Ce ai face dacă ai avea mulți bani?

În funcție de răspuns, vei afla despre visurile și speranțele adevărate ale interlocutorului. El va vorbi involuntar despre acele lucruri care îi lipsesc.

9. Dacă ar exista două planete, pe una dintre care locuiesc femei, iar pe cealaltă bărbați, care ar fi soarta lor?

Răspunsul îți va spune despre prezența unor stereotipuri, precum și despre gândirea logică a interlocutorului.