5 elemente cheie pentru a construi relații bune cu oamenii din jurul tău.

Relațiile interpersonale sunt foarte importante în viața noastră. Deși este adevărat că suntem ființe cu un grad ridicat de autonomie și independență, de asemenea, este adevărat și faptul că legăturile pe care le construim sunt de mare importanță pentru noi, pentru psihicul și pentru modul nostru de viață.

Toate relațiile, indiferent de tipul lor, dacă nu sunt consolidate – într-o zi slăbesc. De aceea, astăzi aș vrea să-ți  împărtășesc cele mai importante aspecte de care trebuie să-ți amintești și să ții cont dacă îți pasă de relațiile tale.

„Trăim prea puțin pentru a ne dedica relațiilor rele.” ~ Arhiepiscopul Fulton Sheen

5 elemente cheie pentru a construi relații puternice:

1) Cuvintele contează

Cuvintele – sunt cel mai direct mod de a uni oamenii sau de a-i despărți. Prin urmare, trebuie să fii atent la ceea ce rostești. Tonul și intonația mesajelor, de asemenea, sunt importante. Evită sarcasmul, umilirea, glumele jignitoare sau ignorarea celeilalte persoane. Ar trebui să-ți înveselești prietenii, nu să le tai ”aripile”.

2) Empatie

Punându-te în locul altuia, poți înțelege de ce omul a acționat sau a reacționat așa cum a făcut-o. În același timp, asta te împiedică să judeci și să critici oamenii. Înțelegerea altei persoane se realizează doar atunci când încerci să te pui în locul ei și să privești situația din punctul ei de vedere.

”Ce aș face în locul ei?” – aceasta este o întrebare foarte importantă. Fiind empatici, nu doar ne pasă de relațiile noastre, ci și le dezvoltăm. Învățăm să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă decât a noastră.

3) Evită escrocheriile

Indiferent de tipul de relație, fiecare dintre noi este predispus la despărțire din cauza infidelității sau minciunilor. Minciunile, trădarea, infidelitatea, înșelăciunea și ascunderea: toate acestea stau la baza ruperii relațiilor.

De aceea, dacă îți pasă de relațiile tale, este imperativ să fii sincer.

„Ia cât ai nevoie, oferă cât poți.” ∼ Socrate

4) Oferă ajutor

Trebuie să fii întotdeauna pregătit să-i susții, să ai grijă sau să-i asculți pe cei pe care îi iubești și la care ții.

5) Acceptă imperfecțiunile

Poate fi puțin dificil, dar după cum știi, nu există oameni perfecți. Fiecare dintre noi are trăsături enervante pentru alții. Dacă apreciezi cu adevărat pe cineva, trebuie să înveți să-l respecți. Pentru că fiecare dintre noi vrea să fie iubit și acceptat, în ciuda defectelor.

„Calitatea vieții noastre se reduce la calitatea relațiilor pe care le avem cu alți oameni.” ∼ Anthony Robbins