19 trucuri psihologice utile de la oamenii care le-au testat pe ei înșiși.

Pe site-ul Reddit oamenii împărtășesc diferite trucuri psihologice încercate și testate de ei înșiși. Sunt trucuri interesante despre cum să comunici cu colegii la locul de muncă, să motivezi oamenii, să obții ceea ce dorești, rămânând în același timp politicos. Printre numeroasele sfaturi am selectat 19 cele mai utile: 

1. Cum să eviți conflictul

„Derren Brown: în cazul în care cineva beat și agresiv te întreabă „Te uiți la prietena mea?”, spune-i: „Îmi pare rău, mi-a amintit de sora mea care a decedat într-un accident de mașină.“

2. Cum să te protejezi de colegii enervanți.

„La serviciu port căști. 90% din timp acestea nu emit niciun sunet, doar vreau ca unii dintre colegii mei să mă lase în pace. Și funcționează. Căștile au devenit un scut care mă protejează de ceilalți.”

3. Alte avantaje ale căștilor

„Pe de altă parte, dacă porți căști FĂRĂ muzică, oamenii din jurul tău vor vorbi, iar uneori despre tine. Așa vei afla o mulțime de lucruri interesante.

4. Cum să fii pe placul tuturor.

„Pentru a evita drama la locul de muncă și pentru a-i face pe toți să te placă, laudă oamenii pe la spatele lor.”

5. Cum să afli mai multe.

„Când ascult pe cineva fără să-i ofer sfaturi sau să-l întreb, de obicei, persoana îmi oferă mai multe informații decât atunci când sunt persistent și pun întrebări.”

6. Cum poți utiliza pauzele

„Dacă vrei ca omul să-ți spună ceva, permite-i să vorbească. Dacă se oprește, așteaptă. El va continua să vorbească pentru a umple tăcerea. Am făcut asta de multe ori.” 

7. Despre discuțiile cu oameni timizi

„Când vorbești cu cineva care este timid, uită-te la el și dă din cap. Asta încurajează oamenii închiși să continue să vorbească.”

8. Cum să te cerți corect.

„Într-o ceartă, mai întâi găsește ceva la adversarul tău cu care să fii de acord. Apoi promovează-ți ideea.” 

9. Cum să faci pe cineva să-și mute atenția.

„Atunci când soțul meu se supără și nu mai vorbește cu mine, aștept câteva minute, apoi îi pun o întrebare aparent nevinovată, de obicei, despre cum funcționează o anumită parte a mașinii sau ceva mecanic. Asta îl face să vorbească despre mașină, vorbește cinci minute și brusc este din nou fericit. Este un truc care funcționează de fiecare dată, indiferent cât de îngrijorat este.” 

10. De ce este important să lauzi oamenii 

„Lucrez cu o mulțime de avocați idioți și întotdeauna folosesc expresia: „Ai dreptate” – chiar dacă au dreptate în privința unui lucru mic. Asta îi face să se simtă inteligenți și se înmoaie instantaneu… De asemenea, îi face să asculte pentru că așteaptă să primească și mai multe laude.”

11. Cum funcționează recunoștința

„Mulțumește-i persoanei pentru trăsătura de caracter pe care aștepți să o afișeze. În loc să-i spui clientului că îți pare rău că a așteptat, mulțumește-i pentru răbdare sau înțelegere. Acest truc face minuni.” 

12. Cum să răspunzi scuzelor.

„Nu spune: „Este în regulă” când cineva își cere iertare. Spune-i ceva de genul: „Mulțumesc pentru scuze.”

13. Cum să lucrezi cu clienții dificili.

„Sunt director creativ. Am o mulțime de clienți grozavi, dar, din păcate, sunt și unii dificili printre ei. Mantra lor obișnuită este: „Dacă nu este ideea mea, atunci este o idee proastă”. Uneori le spun cum fac cei de la Google, Tesla, Amazon, Samsung și alte companii și că le-am putea copia ideile. Ei sar în sus de fericire. De fapt, acestea sunt ideile mele sau ale echipei mele. Funcționează ca o magie.”

14. Ce să răspunzi în loc de „Știu”.

”Atunci când spui „Ai dreptate!” în loc de „Știu”, arăți mai puțin prost. La urma urmei, cealaltă persoană ar fi putut să afle despre asta în acest moment.”

15. Cum să-i răspunzi copilului la întrebarea „de ce?”

„Fiul meu de 4 ani a intrat recent în faza ”de ce?”. Am citit un articol că cel mai bun mod de a opri fluxul nesfârșit de întrebări este să-l întreb: „Nu sunt sigură, tu ce crezi?” Mă salvează întotdeauna. Copilul își răspunde singur la propria întrebare, iar eu doar îi spun ceva de genul „Versiunea ta sună bine” și astfel mă lasă în pace.” 

16. Ce să le spui oamenilor ca să facă o muncă mai bună.

„Conduc o echipă de aproximativ 240 de oameni în 6 restaurante. Uneori e dificil să-i provoc să-și facă treaba bine. Dar am descoperit că expresia: „Am nevoie de ajutorul tău” este eficientă pentru a obține ceea ce vreau de la ei. Oamenii vor să se simtă necesari și le place să influențeze procesul”

17. Cum să memorezi ceva

„Dacă trebuie să memorezi ceva, gândește-te la asta în timp ce faci ceva ieșit din comun. Acest lucru îți va conecta memoria de acest „ceva”, iar când observi această ciudățenie, îți amintești imediat ce voiai să faci.

De exemplu, trebuie să scoți gunoiul înainte de a merge la culcare. Pune o pernă la picioare, pe partea opusă a patului.” 

18. Cum să provoci omul să-ți adreseze o întrebare.

„În loc să întreb „Aveți întrebări?”, eu întreb „Ce întrebări aveți?”. Prima întrebare duce aproape întotdeauna la tăcere, în timp ce a doua le permite oamenilor să se simtă confortabil, dacă vor să întrebe despre ceva.”

19. Cum să închei o conversație.

“Lucrez într-un birou și atunci când colegii mei se opresc lângă masa mea și mă împiedică să-mi fac munca, mă ridic să-mi torn puțină apă în timp ce continui să vorbesc cu ei. Apoi, în loc să mă întorc la masa mea, îi conduc la masa lor. Ei se așează instinctiv. După aceea, închei discuția și mă întorc la locul meu de muncă.”