Psihologul a explicat de ce femeile nu reușesc să slăbească. Și nu este vorba despre lene.

În procesul de slăbire sunt importante toate detalii: alimentația, activitatea fizică, somnul, starea emoțională, nivelul de motivație și multe altele. Pentru a atinge obiectivul dorit, fiecare componentă trebuie să fie în echilibru. Psihologul a explicat de ce uneori femeile nu pot slăbi, deși fac totul corect și urmează instrucțiunile.

1. Anxietatea

Se pare că o barieră serioasă în calea pierderii în greutate este anxietatea. Această stare se manifestă nu numai în momentul în care femeia își dă seama că trebuie să slăbească. Ea simte anxietate chiar și atunci când a scăpat de kilogramele în plus sau a atins greutatea dorită. Frica copleșitoare de a adăuga din nou în greutate nu-i permite să se bucure de rezultat.

Cauza acestei stări psihologice agitate.

Atunci când femeia este supraponderală, ea se teme că nimeni nu o va plăcea. În procesul de slăbire, frica de respingere nu dispare odată cu kilogramele în plus, ci pătrunde tot mai adânc în conștiință. Psihologul numește acest comportament „strategie de coping”. Ne schimbăm pentru a ne simți mai încrezători, pentru a ne găsi dragostea, a obține aprobare și nu facem asta pentru noi și armonia noastră interioară. Această strategie nu rezolvă problema pentru o lungă perioadă de timp și nu ajută femeia să depășească frica definitiv.

De aceea, atunci când excesul de greutate dispare, anxietatea rămâne și împiedică femeia să mențină rezultatul. Îi este teamă în continuare și rămâne nemulțumită de formele ei.

De asemenea, se întâmplă ca fetele care au slăbit să facă comentarii agresive despre corpul celor care vorbesc despre acceptarea excesului de greutate. Astfel apare un declanșator care activează fricile. Acest comportament ofensator devine o modalitate de a face față propriei anxietăți.

2. Trecutul femeii.

Femeii îi va fi dificil să revină la greutatea anterioară, dacă are traume severe din adolescență sau copilărie, dacă a suferit un abuz sexual sau are alte amintiri. Mintea subconștientă crede că dacă corpul va deveni la fel de slab, în viața femeii din nou vor apărea aceleași probleme. În unele cazuri, femeile nu vor să atragă atenția excesivă a bărbaților, ele preferă să rămână în categoria lor obișnuită de greutate.

Anxietatea împiedică femeile să slăbească. De aceea, este atât de important să ai grijă nu doar de antrenament și alimentație, ci și de confortul psihologic. Potrivit psihologului, orice frică poate și trebuie tratată cu ajutorul terapiei. O siluetă frumoasă – nu înseamnă întotdeauna o siluetă slabă.