De ce în perioadele dificile oamenii cumpără mult zahăr? 3 semnificații simbolice ale acestui produs.

În perioadele dificile, anxioase oamenii cumpără zahăr nu doar pentru că vor să se aprovizioneze. Există și un alt motiv. Zahărul este un simbol străvechi. Iată semnificațiile sale:

1. Simbolul bogăției, prosperității, poziției bune în societate, abundenței. Omul subconștient tinde să posede acest simbol. Cel care își permite zahăr – este bogat. În trecut, fetele și femeile își vopseau dinții în negru în mod deliberat – ceea ce transmitea că ele mănâncă atât de mult dulce, încât li s-au deteriorat dinții. Așa le spuneau altora că sunt bogate. 

2. Simbolul grijei și siguranței. Primul „dulce” pe care îl consumă omul este lactoza din laptele matern. Procesul de alăptare, apropierea de mamă, tandrețea, dragostea, grija ei, primirea energiei prin hrană – cu asta este asociat dulcele. Astfel, ni se pare că suntem din nou în brațele mamei iubitoare. Obținem protecție și energia vieții.

3. Simbolul succesului. În copilărie, pentru succes, „pentru comportamentul bun” suntem răsplătiți cu dulciuri și ciocolată. Sau ni se oferă dulciuri din dragoste, din dorința de a ne răsfăța. Cel care este iubit, necesar și de succes – este un învingător. 

Aceste semnificații simbolice ne oferă o protecție suplimentară. Mulți oameni spun că nu au mai mâncat dulciuri de mult timp. Cumva nu aveau nicio dorință. Iar în vremurile grele, și-au dorit o bomboană sau o prăjitură – o dorință complet normală.

Acest lucru sugerează că omul își recunoaște perfect semnalele subconștientului. Simbolurile transmit informații. Omul încearcă să reducă anxietatea, filozofic vorbind. Dulcele ”înmoaie„ amărăciunea vieții…

Dacă pentru tine zahărul este contraindicat, poți mânca ceva gustos, permis. Poți înlocui un simbol cu altul. Delicatesa, de asemenea, este un simbol al abundenței și bogăției. De aceea, chiar și oamenii calmi și rezonabili în vremuri dificile au dorința să cumpere zahăr.

Atunci când înțelegi motivul acestei dorințe, îți poți controla comportamentul, fără a consuma prea mult. Doar că trebuie să cumperi cu înțelepciune, rațional, păstrându-ți demnitatea și credința în vremuri mai bune…

Psiholog: Anna Kiryanova