8 obiceiuri aparent inocente care îți fură energia și sănătatea. Scapă de ele.

În viața fiecăruia dintre noi există obiceiuri care par inocente la prima vedere, dar care ne consumă energia, vitalitatea și sănătatea. În acest articol voi vorbi despre câteva dintre ele și ce ar trebui să schimbi pentru a-ți menține sănătatea bună, și nivelul ridicat de energie.

1. Obiceiul de a sta gârbovită.

Dr. Noin Safdar a realizat o serie de studii și a demonstrat că postura incorectă pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor și mușchilor. Ei obosesc, starea lor se înrăutățește, de aceea cheltuim mult mai multă energie și obosim mai repede.

Soluția este evidentă – exerciții pentru postură cel puțin 5 minute pe zi și învață treptat să-ți ții spatele drept.

2. Obiceiul de a viziona filme, seriale și programe prea emoționante.

Astfel de videoclipuri sunt obositoare din punct de vedere emoțional, îți consumă energia, te fac nervoasă și chiar pot duce la depresie.

Sfat: Conținutul pozitiv – este ceea ce ai nevoie pentru sănătate!

3. Obiceiul de a te uita în telefon înainte de culcare și, în general, de a a fi dependentă de gadget. 

S-a dovedit că un astfel de obicei ne face nervoși și anxioși, ne epuizează. Lumina albastră a monitoarelor înainte de culcare activează creierul. Astfel adormim cu greu, apare insomnia, deoarece creierul nu se poate relaxa.

Sfat: mai puține telefoane, mai multe cărți, jocuri de societate, comunicare.

4. Respirația superficială.

Ea nu oferă sângelui suficient oxigen. De aceea, organele interne primesc prea puțin oxigen. O cantitate suficientă de oxigen în sânge este calea către funcționarea normală a organismului. Respirația superficială reduce cantitatea de oxigen, ceea ce poate declanșa conexiuni în creier care duc la oboseală.

Sfat: Respiră lin, profund și totul va fi bine!

5. Obiceiul de a amâna lucrurile pe mai târziu.

Psihologii cred că un astfel de obicei ne provoacă mustrări de conștiință abia perceptibile, dar foarte dăunătoare. Sentimentul că numărul sarcinilor și problemelor crește ca un bulgăre de zăpadă ne fură energia și pacea.

Sfat: realizează sarcini mici chiar acum!

6. Obiceiul de a planifica prea multe sarcini. 

Psihiatrul Tyson Lippe spune că prea multă planificare este dăunătoare. O listă mare de sarcini ne provoacă sentimentul de anxietate și teama că nu vom avea timp să realizăm totul în termenul stabilit.

Sfat: Mai bine adaugă elemente noi când cele vechi au fost deja finalizate.

7. Dezordinea în casă și la locul de muncă

D. Lina Magavi recomandă tuturor să petreacă cel puțin 15 minute pe zi făcând curățenie. Acest lucru te va ajuta să eviți dezordinea atât în ​​casă, cât și în minte, ceea ce va crea o atmosferă pozitivă.

8. Obiceiul de a mânca rar, dar mult.

O pauză lungă între mese îți afectează negativ starea generală de bine și nivelul de energie. Este indicat să mănânci ceva substanțial o dată la 4-5 ore.