20 de greșeli care distrug chiar și cele mai puternice relații.

Există acțiuni greșite care distrug chiar și cele mai puternice relații. Țineți cont de ele și evitați-le în relația voastră.

1. Încercarea de a vă schimba reciproc

Nu există oameni ideali. Dar nu confundați obiceiurile și trăsăturile de caracter. Sunt lucruri pe care omul nu le poate schimba în sine, oricât de mult i-ați reproșa. De aceea, nu confundați șosetele împrăștiate prin casă (un obicei) și o umbrelă pierdută pentru a cincea oară (distragerea este o trăsătură de caracter).

2. Părinții

Este bine dacă vă cunoașteți reciproc părinții. Este și mai bine dacă familiile voastre au o relație de prietenie. Dar, din păcate, nu li se întâmplă tuturor. S-ar putea ca ginerele să nu fie pe placul potențialei soacre, iar nora să nu-și impresioneze viitoarea soacră, însă asta nu ar trebui să vă afecteze relația de cuplu.

Nu permiteți să nu vă fie respectată alegerea și nu vă obligați unul pe celălalt să mergeți la cinele de familie dacă nu vreți asta. Doar vă veți strica dispoziția.

3. Telefonul mobil 

Este uimitor cât de repede gadget-urile s-au transformat de la ajutor la obiecte care ne separă. În loc să ne bucurăm de comunicarea cu persoana dragă, discutăm la telefon, scriem mesaje, pierdem timpul pe rețelele sociale. Desigur, uneori există lucruri cu adevărat importante, dar nu există nimic mai important decât persoana dragă.

4. Reproșurile publice

Niciodată nu clarificați lucrurile în locuri publice. Nu doar partenerul se va simți rușinat, ci și cei din jur. Indiferent cât de supărată ești, indiferent cât de mult ai vrea să-i spui tot ce te doare acum, fă-o doar în privat.

5. Certurile

Dezacordurile sunt inevitabile. Mai devreme sau mai târziu, orice cuplu se confruntă cu obstacole și este normal. Certurile fac parte din relațiile fericite. Dar cu o condiție. Să nu depășiți limita. Să nu vă insultați reciproc. Nu există niciun conflict care să nu poată fi rezolvat prin compromis.

6. Tăcerea

Nimeni nu poate citi gândurile nimănui. Chiar și persoana pe care o iubești. Aveți o problemă? Vorbiți despre ea. Ceva nu vă place? Vorbiți. Exprimarea emoțiilor, atât pozitive, cât și negative, este cheia sănătății psihologice.

7. Iertarea

Fiecare dintre noi greșește. Învățați să vă iertați reciproc. Nu țineți supărarea în interior și nu o acumulați. Astfel, nu numai că vă veți salva relația, ci și veți evita stresul nedorit. Resentimentele ne afectează negativ sănătatea.

8. Momentul greșit, locul greșit.

Discutați problemele importante într-un loc potrivit și în momentul potrivit. Nu ar trebui să începeți o conversație, de exemplu, despre mutare după o zi grea de muncă. Răspunsurile monosilabice, încuviințările fără emoții nu sunt un semn de indiferență. Pur și simplu celălalt este obosit, nu are forțe să discute. Amânați conversația pe mai târziu.

9. Finanțele.

Relațiile sunt atât despre a da, cât și despre a lua. Cu toate acestea, nu ar trebuie să fiți meschini, mai ales în chestiuni financiare. Puneți-vă de acord cum să gestionați gospodăria, să plătiți facturile, să distribuiți bugetul. Dar nu vă permiteți expresii de genul: „Mergem la cinema în weekend, însă plătești tu pentru eu am plătit data trecută.”

10. Exagerarea

Nimeni nu e perfect. A uitat să scoată gunoiul? A cumpărat iaurtul greșit? Nu a achitat internetul? Crede-mă, toate astea sunt atât de stupide încât nici măcar nu merită atenția ta, ca să nu mai vorbim de emoții.

Nu exagera lucrurile. În schimb, faceți o plimbare (în același timp, aruncați și gunoiul). Încercați iaurtul „greșit”, poate că are un gust și mai bun. Aprindeți lumânări și petreceți o seară romantică fără internet…

11. Spionarea

Dragostea se construiește pe încredere. Aveți încredere unul în celălalt. Persoana iubită poate (și ar trebui) să aibă spațiu personal. Respectă-l. Nu-i citi mesajele, nu-i scotoci prin buzunare. Toate acestea rănesc dragostea și distrug relația.

12. Gelozia

Cineva crede că gelozia este un semn de iubire, cineva că este egoism și lipsă de respect. Shakespeare a numit gelozia un monstru care se concepe și se naște singur. În orice caz, ambii suferă de gelozie: unul este chinuit de suspiciune, celălalt de neîncredere. Doar fiți sinceri – nu dați și nu căutați motive de gelozie.

14. Neglijarea

Armonia și pacea în relație sunt minunate. Dar acesta nu este un motiv să nu mai ai grijă de tine. Vrei ca partenerul să-și piardă interesul pentru tine? Oare el nu merită să fie mândru de frumusețea ta? Dacă vezi că celălalt se neglijează, cumpără un abonament la sală… pentru doi.

14. Comparațiile

Uită de foștii parteneri. Ei au rămas în trecut. Ai o nouă iubire în prezent. Și este ușor să o distrugi dacă îți compari partenerul cu foștii.

15. Împreună 24/24

„Sunt cuplul perfect – fac totul împreună!” – de fiecare dată când auzi astfel de exclamatii, involuntar zambesti sarcastic. Din punct de vedere psihofiziologic omul are nevoie de singurătate. Nu tindeți să petreceți fiecare minut împreună. Dimpotrivă, cu cât aveți mai puțin timp pentru comunicare, cu atât el este mai valoros.

16. Minciunile.

Minciuna, ca apa, poate eroda fundamentul oricărei uniuni, chiar și celei mai puternice. „Toată lumea minte” – da, dar nu și în comunicarea cu omul drag. Spune sincer dacă supa este puțin sărată sau dacă nu-ți place rochia primită în dar și învață să percepi în mod adecvat adevărul în adresa ta.

17. Te minți

Uneori, relațiile eșuează nu pentru că mințim partenerul, ci pentru că nu suntem suficient de sinceri cu noi înșine. Întreabă-te: ”Este persoana cu care vreau să întâlnesc bătrânețea?” ”Sunt dispus să mă dedic acestei relații?” Atât timp cât nu vă răspundeți sincer la aceste întrebări, nu veți obține armonie în relație.

18. Îndoiala de sine

Cu cât stima ta de sine este mai scăzută, cu atât partenerul se simte mai neprotejat. Nu lăsa complexele să dea naștere întrebărilor: ”Am ales persoana potrivită? Ce poate să-mi dea dacă nu crede în sine?” Echitabil și invers – fugi de cineva care se afirmă pe seama ta și te face să te simți lipsit de valoare.

19. Scopurile

Trebuie să știi exact dacă obiectivele tale se potrivesc cu planurile partenerului. Poate că el (ea) nu este deloc pregătit pentru căsătorie în viitorul apropiat, în timp ce tu deja visezi la o familie. Nu-ți fie teamă să întrebi: ”Ce va fi în continuare?” și nu-ți fie teamă să rupi o relație fără speranță.

20. Dragostea – ca un dat.

Se crede că suntem iubiți pur și simplu, nu pentru ceva. Este adevărat, însă această „medalie” are și un revers – dragostea nu poate fi luată de la sine. Dragostea este un dar al destinului. Fiți recunoscători persoanei dragi pentru sentimentele sale.