Soțul a insistat asupra unui buget separat, dar după câțiva ani a regretat.

Acum peste tot se discută povestea tragică a bugetului separat. Totul a început cu faptul că un bărbat viclean a pus în practică ideea „50/50”.

În opinia mea progresistă, nu cred că este ceva teribil în această idee, dacă nu ar fi existat două circumstanțe.

1. Concediul de maternitate al femeii nu era considerat un motiv de concesii. În acea perioadă femeia aducea partea ei în bugetul comun, deși venitul personal i s-a redus. În cele mai critice momente, era nevoită să ceară ajutorul părinților. 

2. Cuplu nu era căsătorit oficial. Pentru că în opinia bărbatului căsătoria este un jaf legalizat și, în general, de ce statul trebuie să se amestece în relația lui. 

În principiu, schema a funcționat bine, până când s-a întâmplat ceva ”teribil”. Soția a fost promovată. Și salariul ei a crescut exponențial. Acum soțul viclean era de cealaltă parte a baricadelor.

De ziua de naștere a copilului, femeia a decis să invite oaspeții la o cafenea și să angajeze un animator. Bugetul soțului a avut de suferit. 

Pentru vacanțele de vară ea a ales un hotel de cinci stele în loc de trei. Atunci soțul a fost cumva forțat să economisească pe propriile cheltuieli.  

De Revelion soția urma să petreacă la un hotel pe sistemul „All inclusive”, iar economiile bărbatului îi ajungeau doar pentru o „salată boeuf” și un program de divertisment la televizor. În acest moment soțul a explodat: 

– Înțelegi că nu fac față! – a strigat bărbatul.

– Ia-ți un job suplimentar! – a ridicat din umeri femeia.

– Am probleme de sănătate! Nu pot lucra 12-14 ore pe zi! Bărbatul își dădu ochii peste cap.

– Eu munceam fiind în concediul de maternitate și nu mă plângeam – a replicat femeia. 

Pe scurt, relația se înrăutățește și nu se poate face nimic în acest sens. – Dacă nu-ți place ceva, stai acasă și privește televizorul. 

Acum, bărbatul îngrijorat caută răspunsuri pe forumurile anti-femei și cere sfaturi despre cum ar putea să remedieze bugetul comun și, în același timp, să-i arate femeii unde îi este locul. Poate că ar trebui să-i facă o cerere în căsătorie? Doar că ea nu mai are nevoie de asta…

Se pare că bărbatul a făcut totul ”corect”. Nu s-a căsătorit, nici resursele nu și le-a prea cheltuit pe femeie. Și totuși a ajuns să fie învins.

Cred că asta se datorează faptului că, în general, este mai bine să nu te pui cu femeile. 

Autor: Morena Morana