Iată de ce bărbații tineri sunt atrași de femeile mature.

De ce bărbații tineri sunt atrași de doamnele mature? De ce astfel de cupluri sunt tot mai frecvente? În acest articol voi încerca să răspund la aceste întrebări.
În psihologie, există conceptul de „imprinting”, adică amprentă. Băiatul este crescut de mama – bună, grijulie, blândă și frumoasă. Fiecare băiețel în copilărie trăiește o perioadă în care este îndrăgostit de mama lui. Vrea să crească și să se căsătorească cu ea. A se căsători – pentru el înseamnă să trăiască cu ea, să fii constant în câmpul iubirii și atenției ei. Pentru mamă, fiul ei este adesea cel mai adorat bărbat din lume. Virtuțile lui sunt exagerate, iar neajunsurile minimizate și iertate rapid.

 

O parte din problema atracției față de femeile mature este că el așteaptă în mod subconștient aceeași atitudine de la toate femeile. Dar cu ce ​​se confruntă în realitate?

Femeile tinere, desigur, îl atrag. Este fascinat, îndrăgostit, pregătit pentru multe, chiar și pentru căsătorie. Dar subconștient așteaptă să fie automat fericit. După ce perioada îndrăgostirii și pasiunii trece, tânărul cuplu se confruntă cu probleme cotidine: cine va spăla vasele, cine va găti, va spăla, va face curățenie, cine va cumpăra alimente și multe altele.

Bărbatul așteaptă ca frumoasa soție să rezolve problemele, așa cum făcea mama. Iar el va participa doar ocazional și va primi aprobare pentru asta.

La rândul său, tânăra soție așteaptă ca el să rezolve toate problemele, iar ea, prințesa lui, să accepte rezultatele. Și brusc bărbatul, în loc să fie fericit cu soția sa tânără și frumoasă, are o mulțime de probleme: trebuie să câștige bani pentru a o întreține, să rezolve problemele casnice, să ia și apoi să ramburseze împrumuturile pentru achiziționarea mobilei, mașinii, să-și distreze soția ca să nu se plictisească etc.

Încă din copilărie mama a încercat să-i insufle bunele maniere. Și acum el nu bea, nu fumează, este politicos. S-ar părea că este perfect pentru oricine. Dar în ochii soției sale tinere este un fraier, un ratat: nu are mașină, apartament, câștigă puțin.

Deci, se dovedește că relația acestui cuplu aparent tânăr și frumos, potrivit din toate punctele de vedere, se destramă, lăsându-i fiecăruia iritare și amărăciune.

Femeile tinere susțin că bărbați normali nu mai există. Iar bărbații tineri, care au avut o experiență negativă, nu mai sunt dornici să se căsătorească.

Până în momentul în care întâlnesc o femeie care nu mai este tânără, dar este dulce, bună, feminină, capabilă să facă multe și în același timp este destul de frumoasă.

 Crezi că un tânăr ar putea fi interesat de ea? Ar putea! El este atras de energia feminină. Dacă are o orientare tradițională, desigur.

Se dovedește că femeia matură este pricepută nu numai la menaj, ci și în dragoste. Nu cere nimic, nu așteaptă de la el cadouri scumpe, vizite în locuri pretențioase. Cu ea bărbatul se simte mult mai comod atât psihologic, cât și acasă. Și ea seamănă cumva subtil cu mama.

Toate acestea fac femeile mature atractive pentru bărbații tineri.

Este clar că o astfel de relație are dezavantajele ei. Foarte tangibile. Iată câteva:

1. Cel mai probabil, rudele și prietenii nu vor înțelege un astfel de cuplu și le vor oferi sfaturile lor „utile”, precum că relația nu va funcționa.

2. Diferență mare în ceea ce privește viziunile asupra vieții. Ceea ce pare normal și firesc pentru unul, poate fi inacceptabil pentru celălalt.

3. Gelozia femeii mature. Așteptarea despărțirii. Sau o altă opțiune: tânărul își simte inadecvarea față de iubita lui matură.

4. Imposibilitatea cuplului de a avea copii. 

Există un film minunat „My Best Lover”. Povestea unei iubiri. Băiatul are douăzeci de ani, iar femeia patruzeci de ani. Între ei există o atracție nebună, pasiune, s*x, admirație. Și… probleme.

 Dar nu există viață fără probleme.

Indiferent de drumul pe care îl alegem, ne confruntăm cu dificultăți. Ele fac parte din viață. Și rezolvându-le, devenim mai puternici, mai raționali.

În Orient există o vorbă înțeleaptă: ”Iubim problemele pentru darurile pe care le primim atunci când le rezolvăm.”

Desigur, nu sugerez bărbaților tineri să acorde atenție femeilor mature, lăsându-și prietenele tinere. Dar astfel de relații există și nu sunt puține. Conform observațiilor mele, societatea a devenit mult mai tolerantă față de cuplurile neobișnuite.

Deci, să fie cât mai mulți oameni fericiți pe lume. Toți vom avea doar de câștigat.