9 motive pentru care nu ai fost invitată la a doua întâlnire.

Ai spus ceva greșit? Sau poate ai făcut ceva greșit? Poate că el e problema – și nu te merită? Terapeuții de familie au găsit 9 răspunsuri la întrebările care te chinuie. Deci, de ce nu ai fost invitată la a doua întâlnire?

1. Bărbatul nu a simțit atracție.

Totuși, este mai bine să cunoști adevărul decât să te minți. Dacă bărbatul nu este atras fizic, cel mai probabil nu a vrut să vorbească despre asta în corespondență sau la telefon. 

Sfatul meu este să nu o iei personal. Se întâmplă și nu numai ție. Pentru o persoană care nu se simte atrasă de tine, există două care te vor găsi atractivă din punct de vedere fizic.

2. E doar prost crescut. 

Acesta este primul lucru la care te gândești dacă noul tău prieten nu te-a sunat și a dispărut. Astfel de oameni există și cel mai probabil acesta este cazul tău. De multe ori, dispar fără avertisment bărbații care nu sunt pregătiți pentru o relație sau cei care au alte priorități. Poate că a decis să se întoarcă în relația anterioară sau să caute în continuare. În orice caz, dispariția lui este binevenită.

3. Ți-ai ”adus fostul iubit” cu tine. 

Nu vorbi despre fostul, darămite să te plângi de el. Nimeni nu vrea să vadă furia de pe chipul tău și să audă lucruri neplăcute în ziua în care te vede prima dată. Interlocutorul se va imagina în locul celui despre care vorbești, iar asta îl va face să fugă de tine.  

4. Întâlnirea voastră a fost mai mult ca un interviu. 

Încearcă să nu pui o serie de întrebări care vor face omul să se simtă de parcă ar fi la un interviu de angajare.

Uneori, persoanele singure sunt prea precaute și vor să știe totul până la cel mai mic detaliu despre potențialul partener, când legătura în sine este încă foarte firavă. Acest lucru provoacă dorința interlocutorului de a se apăra împotriva interesului agresiv. Nu exagera.

5. Prima întâlnire a durat prea mult. 

Pentru prima întâlnire, se recomandă să alegeți o cafenea mică. Treizeci de minute sunt suficiente pentru a bea cafea. În acest timp, puteți discuta, poți lăsa o impresie bună despre tine și poți interesa potențialul partener. 

6. Nu ți-ai arătat interesul.

Poate că ai răspuns foarte des la mesaje. Sau te-ai uitat în altă parte și nu l-ai privit niciodată în ochi. Sau poate că i-ai transmis cu toată înfățișarea ta că ai lucruri mai bune de făcut. Acestea sunt doar câteva exemple, că e lipsă de interes. 

7. Ai întârziat și nu l-ai avertizat despre asta. 

Este foarte ușor să avertizezi că întârzii, dacă se întâmplă, iar respectul pentru timpul altora dă întotdeauna roade și face o impresie bună. Situația în care el te aștepta într-un loc, iar tu ai venit în altul, astăzi este puțin probabilă. Se poate întâmpla, doar dacă vă pierdeți ambii telefoanele.

Atunci când mergi la prima întâlnire, planifică-ți timpul în același mod în care o faci în ajunul unui interviu. 

8. Te-ai săturat să cauți și asta se simte. 

Derulând fotografiile a sute de solicitanți și ștergându-i pe cei care nu-ți plac, este ușor să devii cinică. Dacă așa stau lucrurile și te-ai săturat de fețe noi, ia o pauză. Investește în proces fără să te gândești la profit. Repetă asta ca pe o mantră și te va ajuta.

9. Nu i-ai scris. 

Ești aceeași parte activă a procesului ca și el. Dacă dorești să-ți revezi noul prieten, riscă, ia legătura tu prima. Ceea ce odinioară era o regulă obligatorie: „Femeia trebuie să întârzie puțin, bărbatul să sune primul” – acum nu mai funcționează. 

Uneori se întâmplă că ambii vor să se reîntâlnească, dar așteaptă cine va suna primul. Doar scrie-i un mesaj dimineața: „Mulțumesc pentru seara plăcută” și spune-i că vei fi bucuroasă să vă întâlniți din nou.