Nu alerga după scopuri false! 50 de idei pentru a te bucura de viață.

Adesea alergăm după scopuri false: încercăm să câștigăm aprobarea cuiva, ne torturăm cu diete și antrenamente pentru un corp de vis. Dar merită să te oprești și să te gândești dacă toate astea contează cu adevărat. Te fac o persoană fericită? Mai jos vei găsi o listă de idei care te vor ajuta să vezi valorile vieții cu alți ochi.

1. Pe măsură ce te îmbunătățești, nu înceta să te iubești.

2. Dacă urăști să faci sport, este posibil să fi ales sportul greșit.

3. Nu există feluri de mâncare bune sau rele. Mai importantă este atitudinea față de mâncare, față de corpul tău și, în cele din urmă, față de tine. 

4. Dacă partenerul nu depune niciun efort, atunci nu merită atenția ta. Când omul este dispus să aibă grijă de tine, cu siguranță va arăta asta. Meriți pe cineva căruia îi pasă. 

5. Aspectul nu-ți determină valoarea. 

6. Viața nu este o competiție. Nu ai scopul să te simți superior. Încearcă să oferi ajutor altor oameni. Arată-le că valorează ceva, asta te va ajuta să-ți simți propria valoare. 

7. Uneori, momentele grele vin nu pentru a te distruge, ci pentru a te redirecționa. Dacă ceva merge contrar planului, ai încredere în soartă. Îți este destinat ceva mai mult, dar trebuie să alegi o altă cale.  

8. Nu toate prieteniile durează pentru totdeauna. Poți aprecia ce ți-a oferit relația, chiar dacă s-a terminat. 

9. Corpul tău este doar un vas. Nu te concentra pe crearea unei capodopere, lasă viața să devină o adevărată capodoperă. 

10. Există miliarde de oameni pe planetă. Dacă cineva nu te place, acesta nu este un motiv să nu te mai iubești. Poți fi cea mai coaptă piersică și totuși va exista cineva căruia nu-i plac piersicile. 

11. Concentrează-te pe a fi bun și plin de compasiune, nu pe a fi pe placul tuturor. Dragostea pe care o oferi lumii se va întoarce ca un bumerang. 

12. Pierderea în greutate nu-ți face viața mai bună. Conștientizează ceea ce îți tulbură mintea și inima și încearcă să nu-ți verși experiențele emoționale asupra corpului. 

13. Este în regulă să stai în pat toată ziua când totul este prea complicat. Nu este nimic rău în a cere ajutor. Căutarea sprijinului nu este un semn de slăbiciune. Dimpotrivă, este un semn de putere. 

14. Când viața pare simplă și ușoară, las-o să fie așa. Nu te adânci în tine, nu crea probleme acolo unde nu există. 

15. Judecându-i pe alții nu vei deveni mai bun.

16. S-ar putea să ai zile neproductive. 

17. Poți să te îngrași sau să slăbești, nu ai de ce să-ți faci griji. 

18. Relațiile ar trebui să fie înălțătoare, nu degradante.

19. Totul se poate schimba într-o săptămână, lună sau an. Nu renunța, continuă să crezi în tine. 

20. Este în regulă dacă îți iubești hobby-ul mai mult decât meseria. Asigură-te că ai suficient timp pentru ceea ce te face fericit.

21. Încrederea în sine te face mai atractiv în ochii celorlalți. 

22. Nu echivala o zi sau o lună groaznică cu o viață îngrozitoare. Amintește-ți că urmează multe momente minunate. 

23. Iartă-te pentru greșelile pe care le-ai făcut. Nu te agăța de regrete. 

24. Iubește-te indiferent de forma sau mărimea pe care o porți. Nu există criterii pe care să le îndeplinești pentru a trăi în armonie cu corpul tău. 

25. Fii cu cel care te apreciază.

26. Nu urma opinia publică. Să bei alcool sau nu, este decizia ta. 

27. Nu aștepta condiții ideale pentru a începe să faci ceea ce ai visat demult. 

28. Într-o zi te vei simți ușurat că lucrurile nu au mers așa cum așteptai.  

29. Răsfață-te și mănâncă un baton de ciocolată noaptea. Viața este prea scurtă pentru a-ți refuza totul. 

30. Sănătatea mintală este mai importantă decât o întâlnire de serviciu, planuri de cină sau alte obligații. Pune pe primul loc grija de sine. 

31. Nu trebuie să te justifici în fața nimănui.

32. Ura de sine nu-ți aduce beneficii, iubirea de sine este calea corectă. 

33. Este posibil să ai multe cunoștințe sau câțiva prieteni foarte apropiați. Valoarea ta nu se măsoară în numărul de oameni din jurul tău. 

34. Nu te poți controla și limita toată viața pentru a avea forme corporale ideale. Alege un stil vestimentar care va pune accent pe demnitate, în care te vei simți mai încrezătoare. Nu te mai lupta cu corpul, fii în aceeași echipă cu el.

35. A fi grozav nu este cel mai important lucru pe care îl poți obține în viață. 

36. La un moment dat,trebuie să renunți la așteptări și să încerci să găsești o modalitate de a te bucura de viața pe care o ai acum. 

37. Niciodată nu este prea târziu să te răzgândești și să începi să faci ceva nou. 

38. Credințele pot fi false. Încearcă să distingi când vorbește anxietatea și când vorbește inima. 

39. Este în regulă să-ți fie frică. Nu înseamnă că faci ceva greșit. Continuă să mergi înainte, chiar dacă este înfricoșător. 

40. Nicio dietă nu te va face să te iubești mai mult. 

41. Există o singură persoană pe care trebuie să o impresionezi – pe tine însăți. 

42. Ești mai mult decât lista realizărilor tale. 

43. Nu te agăța de deciziile pe care le-ai luat și dacă au fost cele potrivite. Fiecare pas deschide ușa către noi oportunități care te ajută să iei decizii noi. Îți poți rescrie constant propria istorie. 

44. Tratează-ți corpul precum casa. 

45. Inconjoara-te de oameni care îți încălzesc inima. 

46. Nu căuta aprobare. Opiniile altora nu reflectă cine ești. 

47. Nu este nimic rău în a te răzgândi. Trebuie să trăiești pentru tine. Oamenii care te iubesc vor accepta și vor sprijini orice decizie pe care o iei. 

48. O dietă strictă, un plan clar de antrenament nu garantează o sănătate bună. Fă lucruri care te fac să te simți viu, care îți aduc bucurie. 

49. Valoarea ta nu este determinată de numărul de like-uri pe Instagram, notele primite la examen sau punctele acordate de șef. Ești mult mai mult decât o cifră.  

50. Ți se permite și chiar ești încurajată să te iubești.